Rendezvény

2024.05.06. 14:30

Hangszersimogató ovisoknak a zalaegerszegi zeneiskolában

Harmadik alkalommal rendezett május 6-án, 7-én, hétfőn és kedden "hangszersimogató" foglalkozást az ősszel iskolába menő nagycsoportos óvodások számára a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola.

Arany Horváth Zsuzsa

Székely Andrea (középen) vezette a hangszersimogató, ismerkedő zeneiskolai foglalkozást, balra és a színpadon a zeneiskola tanárai

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A hangszerek bemutatásában részt vett a zeneiskola egész tantestülete, így a gyerekek megismerkedhettek a zongora, a gitár, a hegedű, a cselló, több réz- és fafúvós hangszer tulajdonságával. A bemutató kerettörténetet is kapott, a kicsik különböző ismert mesék kísérőzenéjét hallgatva ismerték fel a hangszerek hangját. Ottjártunkkor épp az egykori legendás televíziós macis Esti mese szignálja szólt, a vezérmotívumot a fagott játszotta. A legtöbbször 2,5 méter hosszú, tehát nagy méretű hangszer nevét tudták is a gyerekek, akik lelkesen énekeltek együtt a foglalkozást vezető Székely Andrea szolfézs tanárral.

A kétnapos akció során összesen 250 óvodás érkezik a zeneiskolába, tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, Győrffyné Könczöl Tímea igazgatótól, aki elmondta azt is, a bemutatótól azt remélik, hogy a gyerekek érdeklődését sikerül felkelteni a zene, a zenetanulás és valamelyik hangszer iránt. A korábbi évek tapasztalata biztató, a kisgyermekek és a szülők sokszor ennek az alkalomnak a hatására határozzák el, hogy zenei tanulmányokat is folytasson a kisdiák az iskolai évek alatt. Hétfőn a Radnóti óvoda, az Űrhajós óvoda, a Szent Család óvoda és a Kis utcai óvoda egy-egy csoportja kapott vidám beavatást a zenei hangok világába. Kedden a Csillagközi óvoda, a Napsugár óvoda, a Mikes óvoda és a Kis utcai óvoda másik csoportja érkezik a zeneiskola nagytermébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában