A családokat szólították meg

2024.05.01. 13:00

Egyházközségi majális Pákán

Múlt vasárnap harmadik alkalommal rendezték meg az egyházközségi majálist Pákán.

Korosa Titanilla

A gyerekeket egyebek mellett népi játszótér is várta Pákán

Fotó: Korosa Titanilla

Németh Csaba pákai plébános az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a koronavírus-járvány után hívták életre hagyományteremtő szándékkal, s a rendezvények száma mutatja, hogy ezt a célt sikerült is teljesíteni, hiszen immár harmadik éve gyűltek össze a templomkertben az érdeklődők.

A szabatéri szentmisét Németh Csaba (balól) pákai és Bognár István gutorföldei plébános celebrálta 
Fotó: Korosa Titanilla

 - Célunk volt, hogy kimozdítsuk az embereket, a pákaiakat és a környékbelieket a hétköznapok szürkeségéből, elsősorban a kisgyermekes családokat szerettük volna megszólítani - magyarázta Németh Csaba. - A plébániához kilenc falu tartozik, főként innen érkeztek látogatók és elmondható, hogy évről évre gyarapszik a résztvevők száma. Ahogy haladunk előre, próbáljuk a programokat is színesíteni, idén már nem csak légvár és népi játékok várták a kisebbeket, a Móka Palota interaktív műsorral szórakoztatta a közönséget, de volt emellett arcfestés, illetve kézműves-foglalkozás is a lenti könyvtár jóvoltából. 

 A plébános hozzátette: az egyházközség szervezetének tagjai is egyre jobban átérzik az esemény súlyát, a szervezői feladatok jórészt már a képviselők kezében vannak. 

A játékok mellett a vendéglátásról is gondoskodtak, majd ahogy lenni szokott, szerves részét képezte az eseménynek a délutáni szentmise a plébánia kertjében, melyet sorverseny követett, majd kora este zárták az egyházközségi majálist. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában