Szaladgáló nyuszik, elrejtett tojások és más meglepetések

2024.03.28. 10:00

Kalandozás a csáfordi nyusziországban

Szaladgáló fehér nyuszik és egy kisbárány várta a gyerekeket a Csáford központjában kialakított nyusziországban. A húsvétra hangoló családi rendezvényre elkerítettek egy kis részt a kultúrház szomszédságában lévő füves területen, ahol a nyúlodúból ki-bebújó és a zsombékos réten ugrándozó húsz nyuszi között játszhattak a gyerekek.

Antal Lívia

Felejthetetlen élményt jelentett a gyerekeknek a szaladgáló nyuszikkal való játék a nyusziországban

Fotó: Varga Zoltán

Csáford városrészből, valamint a környékről érkező gyermekeknek és felnőtteknek igazi meglepetésként szolgált a virágvasárnapra felépített nyusziország. A rétet papírvirágokkal borították, a répaföldbe falemezből készített répákat állították, ahol a nyuszik épp ásták ki a termést, szalmába rejtett nyúlátjárót és nyúlodút is építettek. Izer Tamás, Varga Zoltán és Vargáné Szabó Henrietta önkormányzati képviselő mellett sokan dolgoztak ezen a látványon, s még közel kétszáz tojást is festettek. A rendezvények állandó segítője, Németh Lacika szintén fáradhatatlanul dolgozott a nyuszibirodalom megépítésén.

A nyusziország programja kézműves-foglalkozással folytatódott a kultúrházban
Fotó: Varga Zoltán

– Nagy szeretettel vártunk mindenkit a rendezvényre. A nyusziország óriási meglepetést okozott a gyerekeknek, hiszen nem mindennap találkozhatnak élő nyuszikkal. Örömmel követték őket és szaladgáltak utánuk, közben Nellikét, a kisbarit is megsimogatták. A magas fűben elrejtett festett tojásokat csokoládéra válthatták a gyerekek. Szelfizhettek tojásból kikelt csibeként, vagy két lábra álló nyusziként. Közben közösen feldíszítettük a tojásfát a hozott díszes tojásokkal, ami belépőjegyként szolgált a sorsolásra. Lett is izgalom, amikor fődíjként gazdára lelt egy hófehér nyuszi. Igaz, az eső megtréfált bennünket, de a csodának még nem volt vége. A kultúrház nagytermében Tomival nyuszilufit hajtogattak, illetve óriás fatojásokat festhettek a szülőkkel a gyerekek. Aki megéhezett, vajas-lekváros kenyérrel jóllakhatott - mondta el Vargáné Szabó Henrietta, aki köszönetét fejezte ki valamennyi segítőnek.

A nagy érdeklődésre tekintettel a gyerekek kérésére a szervezők máshol is tervezik a nyusziország lakóival való találkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában