Tablótárlat nyílt a Mindszentyneumban, koszorúztak a Rákóczi utcai szobornál

2024.03.27. 20:00

Emlékünnepség II. Rákóczi Ferenc tiszteletére Zalaegerszegen

A Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete, a Történelmi Vitézi Rend Délnyugat-Dunántúli Törzskapitánysága és a Pro Civitate Dei Egyesület II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésének 348. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepséget szerdán Zalaegerszegen.

Mozsár Eszter

A város nevében Böjte Sándor és Szilasi Gábor önkormányzati képviselő rótta le tiszteletét

Fotó: Pezzetta Umberto

A Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének legújabb történeti tablókiállítását - amely a tervek szerint két hétig látogatható az intézményben - Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a Mindszentyneumban. A szónok rávilágított, mindig van olyan időszak, amikor meg kell erősíteni a nemzeti öntudatot, amikor emlékezni kell történelmünk nagyjaira, ezúttal II. Rákóczi Ferencre. Paál István a szövetség és a zalaegerszegi szervezet elnöke azt hangsúlyozta, hogy az erdélyi fejedelem a magyarság egyik legnagyobb vezére, önfeláldozó alakja. Életútját minél több fiatalnak kell megismernie, tette hozzá.

Pácsonyi Imre és Paál István a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének legújabb tablótárlata előtt, amit a tervek szerint két hétig lehet megnézni a Mindszentyneumban. A Zrínyi tablótárlathoz hasonlóan az erdélyi fejedelem előtt tisztelgő kiállítást is minél több iskolába, intézménybe szeretnék elvinni. 
Fotó: Mozsár Eszter

A műsorban közreműködött Bot Gábor és Hertelendy Attila színművész, valamint Süle Zsolt, a Mindszenty-gimnázium tanulója. A résztvevők a hagyományőrzőkkel együtt vonultak át koszorúzni a Rákóczi utcai szoborhoz. A város nevében Böjte Sándor és Szilasi Gábor önkormányzati képviselő rótta le tiszteletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában