Súlyosan megsérült

2024.04.30. 08:47

Ittasan, jogosítvány, bukósisak nélkül a kerékpárúton motorozott, és szenvedett balesetet

Halmozta a szabályszegéseket az a fiatal férfi, akit elhagyott a szerencséje, és korlátnak hajtott. A rendőrség a férfi ellen büntetőeljárást indított, ebben nemrég már a vádemelés is megtörtént.

Arany Gábor

Az ittas férfi járművérőla rendőrök készítettek felvételt a helyszíneléskor

Fotó: Rendőrség

A vádirat lényege szerint a 32 éves zalaegerszegi férfi 2023. október 4-én 21 óra körül Zalaegerszegen, a Göcseji úton a Déryné utca felé tartott segédmotoros kerékpárral a kerékpárúton, bár vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, bukósisakot nem viselt, ráadásul ittas volt. Már elhagyta a MOL-benzinkút mögötti részt, amikor a jobbra ívelő útszakaszon ittasságából eredő figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd a kerékpárutat a Göcseji úttól elválasztó fémkorlátnak ütközött, azon átrepült, az úttestre esett a Göcseji út jobb szélétől pár méterre. A balesetben a közepes fokban ittas férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. 
A vádirat megfogalmazása szerint 32 éves férfi többszörösen megszegte a KRESZ előírásait, mert nem volt érvényes jogosítványa, járművezetőként úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, a segédmotoros kerékpárt lakott területen belül a kerékpárúton, és becsatolt bukósisak használata nélkül vezette, figyelmetlensége miatt pedig balesetet okozott. 
A férfival szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, közölte az eljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában