ZTE KK

2014.03.21. 15:50

ZTE KK: Veszélyes ellenfél jön, de győzni kell!

Zalaegerszeg - Folytatja szereplését az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokság középszakaszában a Zalakerámia-ZTE KK. A zalaiak ellenfele szombaton 18.30 órától a sereghajtó Nyíregyháza, de Raúl Jiménez vezetőedző óva int az elbizakodottságtól.

Kerkai Attila

Jelenleg a ZTE KK a teljes mezőny 10. helyén áll (ami a hétcsapatos alsóházban a negyedik pozíciót jelenti), míg a Nyíregyháza minden tekintetben az utolsó. Ebből kiindulva a szombati mérkőzésnek abszolút favoritja az egerszegi csapat, csakhogy Raúl Jiménez, a ZTE KK vezetőedzője kérdés nélkül is arra figyelmeztetett: senkit ne tévesszen meg ez a helyzet.

– A Nyíregyházát lebecsülni óriási hiba lenne, hiszen az eredményei éppen azt mutatják, hogy egyre jobb lesz – mondta a spanyol szakvezető. – Éppen ezért minden tekintetben tisztelni kell az ellenfelet, melyben nagyon jó külföldi játékosok vannak, és a magyar mag is erős. Nagyon veszélyes ellenfél tehát a Nyíregyháza, mely szerdán 22 ponttal verte a Jászberényt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy szombati vendégünk az életéért küzd, hiszen már jó esélye van arra, hogy elmozduljon az utolsó pozícióból. Idehaza győznünk kell, hiszen nekünk is vannak céljaink, ehhez pedig kellenek a sikerek.

Nem tartozik közvetlenül a mérkőzéshez, de a zalai szimpatizánsokat érdekelheti, hogyan áll a nyomozás abban az ügyben, amely az ősszel rendőrségi feljelentést eredményezett, ugyanis a tulajdonos önkormányzat a ZTE KK-nál, még az előző ügyvezetés idejéből pénztárhiányt állapított meg. Podlovics Péter, a klub jelenlegi ügyvezetője érdeklődésünkre mindenkit megnyugtatott: a klub működésében semmiféle zavart nem okoz a nyomozás. A rendőrségnél is érdeklődtünk, vajon mikorra várható az ügy lezárása. Azt a választ kaptuk, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya jelenleg is sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A nyomozás érdekeire való tekintettel viszont ennél részletesebb tájékoztatást nem kívántak adni.

Kapcsolódó cikkek:

Hiába óvott a Körmend

Újabb nagyon fontos ZTE KK-siker

A frissebb Falco KC simán legyőzte a ZTE KK-t

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!