ZTE KK

2016.01.30. 18:57

Puljko triplái okozták a ZTE KK végzetét

Szombaton ismét idegenben lépett pályára a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata, amely a Kaposvár vendége volt. A zalaiak hosszú idő után kaptak ki.

Kerkai Attila

Kaposvári KK – Zalakerámia-ZTE KK  90-74 (22-15, 19-20, 21-15, 28-24)

Kaposvár, 1000néző. Jv.: Pálla, Boros, Hervay.

Kaposvár: Ubilla 19/6, Puljko 18/15, Baki 5/3, Hendlein 16, Spica 11. Csere: Benke 9/3, Fodor M. 5/3, Jazvin 4, Papp 3/3, Kocsis, Szőnyi. Vezetőedző: Zoran Kmezic.

ZTE KK: Kinney 24, Govens 17/9, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 10, Pantelic 13/3. Csere: Velkey 4, Krapic, Gáspár, Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Govens (35.)

Mindkét szurkolótábor gondoskodott arról, hogy igazi rangadóhangulat fogadja a csapatokat. Zalaegerszegről legalább százan, de lehet, hogy többen is szorongtak a számukra fenntartott szektorban,  és hát ők szurkolni jöttek, úgyhogy kellően hangos is volt a csarnok ezen fele. A Kaposvár csapata pedig egyértelműen azzal a szándékkal várta ezt a találkozót, hogy „elkapja” a most már élcsapatnak számító ZTE KK-t. A zalaiak meglehetősen döcögő játékkal nyitottak, s főleg a távoli dobásaik bizonyultak pontatlannak, így a somogyi együttes tulajdonképpen könnyedén lépett el a 6. percre 16-6-ra. A folytatásban egerszegi oldalon Pantelic kezdett előbb magára találni, Kinney sorozatban kihagyott negyedik triplakísérlete után pedig értetlenül csóválta a fejét. S valóban, vele nem szokott ilyen gyakran előfordulni. Az első negyed így egyértelműen a hazaiaké volt, a másodikban pedig elkezdett a ZTE KK kapaszkodni. A 15. percben 32-26-ra vezetett a Kaposvár, ami egyáltalán nem volt beláthatatlan távolság, a hangulat pedig fokozódott... Bencze Tamás, a zalaiak szakvezetője hevesen reklamálta, hogy játékosát, Govenst  megütötték és volt is némi igaza.   A lényeg viszont az, hogy a pályán a két csapat valóban kemény csatát vívott egymással, , s amikor a ZTE KK 32-29-re megközelítette a hazaiakat, Benke egy hármassal válaszolt. Az egerszegieknek továbbra is a dobásokkal gyűlt meg a bajuk, leginkább a  hármasokkal, hiszen   azokat hagyták ki a legnagyobb százalékban. A Kaposvár pedig annál sokkal feltüzeltebb volt ezen a meccsen, hogy mindezt nem büntesse, de a 41-35ös félidei eredmény és a hatpontos hátrány a ZTE szempontjából egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A második félidőben is jobban kezdte a játékrészt a hazai együttes, de az érezhető volt, hogy a ZTE KK védekezése is keményebbé vált. Ez fontosnak tűnt a zalaiak szempontjából, hiszen ezen a találkozón nem mentek úgy a dobásaik, mint korábban. Govens ellen fújtak a játékvezetők technikai hibát  szövegért, ami jelezte, hogy feszült a hangulat. A Kaposvár tartotta előnyét (25. p.: 49-39), de azt kell hogy mondjuk, nem volt nehéz. A ZTE KK távoli mutatói nem javultak, pedig kísérlet adódott a vonalon túlról, aztán 57-50-es állásnál Pantelic kapott technikai hibát, hiszen azt reklamálta: nem ütött oda szerelési kísérleténél Jazvinnek. A centert  le kellett hozni, hogy lehiggadjon, Fodor pedig egy hármassal toldotta meg csapata előnyét (62-50) az utolsó negyed előtt. A ZTE KK vesztésre állt, és  ez már több kockázatvállalásra is kényszerítette. Govens hármasa visszahozta a ZTE-t a 32. percben 62-55-re, majd ugyanő újra távolról talált be (62-58). Ez így már újra sokkal jobban festett a zalaiak szempontjából,   az addig sem csendes zalai tábor hangja pedig újra erősödött. Puljko két triplája jött ekkor nagyon jól csapatának (70-64), Govens pedig a 35. percben kipontozódott, de elveszítette a fejét. Belerúgott a labdába és magyarázott a játékvezetőknek is, amiért csapatát büntették technikaival, Puljko pedig újabb két triplával büntetett (77-64). Gyakorlatilag két perc alatt négyszer talált be távolról, s ugyanennyi idő alatt a szoros állásból viszonylag megnyugtató előnyt harcolt ki együttesének. Innentől pedig már nem volt visszaút a zalaiaknak. Az végeredmény talán sima kaposvári sikerre engedne következtetni, azonban ennél sokkal szorosabb volt a találkozó. Az utolsó negyedben ment el a hajó a zalaiak számára, de a Kaposvár megérdemelten nyert, hiszen higgadtabb tudott maradni ezen az estén és főleg volt náluk egy Puljko, akinek a villanásai döntőnek bizonyultak.  A ZTE KK hosszú idő után vesztett mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!