Kosárlabda

2017.10.25. 20:10

Megvan a ZTE KK harmadik győzelme: „legyűrte” a MAFC-ot

Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság 6. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK szerdán a MAFC csapatát látta vendégül. Az egerszegiek harmadik sikerükre készültek, amit elértek, de a játékuk ezúttal elmaradt a várttól.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia-ZTE KK–MAFC 70-57 (28-10, 18-22, 12-10, 12-15)

Zalaegerszeg, 1400 néző. Jv.: Pálla, Söjtöry, Kulcsár.

ZTE KK: Vaughn 6, Horváth Á. 12/9, Benke 8, Szabó Zs. 14/12, Radic 18. Csere: Mohácsi 6/6, Jeffers 4, Kis R., Doktor, Farkas A. 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

MAFC: Hot 4, Lakits 8/6, Misek 6, Cvetkovic 5, Davis 11/6. Csere: Fodor M. 8, Neighbour 15. Vezetőedző: Jovica Arsic.

Kipontozódott: Cvetkovic (38.).

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE KK úgy kezdett, hogy nem sok esélyt akar hagyni ellenfelének, s gyorsan időt is kért a MAFC mestere. Hiába, hiszen a ZTE KK folytatta a pontgyártást (16-2), benne két szép Szabó-triplával, aki nem tett le erről a szép „szokásáról” később sem. Az első negyed alapján nem nagyon kellett izgulnia a folytatást illetően a zalaiaknak (28-10), mindenesetre kérdés volt, hogy ugyanilyen gyengén muzsikál-e a MAFC, mint eddig. S mintha átragadt volna a zalaiakra is ez a játék, egyre többet hibáztak, pedig semmi nem kényszerítette ki ezt. A fővárosiak 30-20-ra feljöttek, de rendezte a sorait a ZTE KK. Ám közben akadtak kihagyások, de így is biztosan vezettek az egerszegiek (38-22). Bencze Tamás mindenesetre időt kért, hiszen látta, hogy csapata nem képes folyamatosan koncentrálni, ami hosszú távon okozhat még kellemetlenséget. A MAFC megnyerte a második negyedet (46-32).

Szünet után sem tudta levetkőzni ezt a fajta hullámzó játékát a ZTE KK, ezért sem tudott jobban ellépni. Pedig a MAFC sem villogott, gyengén játszott mindkét csapat. Hazai részről Horváthban, de leginkább Benkében volt meg a spiritusz, aki lepattanózott és voltak gyors indulásai. A ZTE vezetett (54-40), de kevés volt a pont, hiszen ebben a negyedben alig termeltek a csapatok. Pedig valamikor el kellett volna már döntenie a ZTE-nek a találkozót, mert ezt csak elveszíthette. A 33. percben megint zalai időkérés következett (58-48), Bencze Tamás gesztusaiban mintha azt lett volna benne: nem érti, miért „alszanak” játékosai... Szabó pár jó megmozdulásával védekezésben és az ezekből született pontokkal végül a ZTE KK megnyerte a találkozót. Nem szép játékkal, de kétségtelen, hogy ennél sokkal fontosabb volt, hogy nyerjen. Ez az óhaj pedig maximálisan teljesült.

Fotó: Pezzetta Umberto

Bencze Tamás: „Örülök a győzelemnek, mert három fordulóval ezelőtt még nulla sikerrel álltunk. Most még nem hoztunk vissza mindent, de tettük felé egy-két lépést. Ami a mai mérkőzést illeti, az első félidő teljesen rendben volt, a másodikban viszont csak a védekezéssel lehetek elégedett. Fáradtak is voltunk, mert a Jászberény elleni találkozó sokat kivett belőlünk.”

 

Jovica Arsic: „Nagyon gyengén kezdtünk, átaludtuk a találkozó elejét. Ebből alakult ki az egerszegiek tetemes előnye, ami után már csak közelebb tudtunk zárkózni. Gratulálok a ZTE-nek, jól felkészült belőlünk és jobb csapat is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában