ZTE KK

2017.04.02. 18:35

Büszke lehet magára a ZTE

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A középszakaszának felsőházában vasárnap Körmenden kezdte meg szereplését a Zalakerámia-ZTE KK.

Varga Andor

Egis Körmend-Zalakerámia-ZTE KK 86-81

(26-23, 28-13, 13-27, 19-18)

Körmend, 2000 néző. Jv.: Kapitány, Győrffy, Praksch.

Körmend: Petty 13/3, Allen 23/9, Kromah 16/9, Ferencz, Csorvási 16. Csere: Dickerson 7/3, Smith 11, Németh. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

ZTE: Ubilla 14/9, Norfleet 14, Szabó 8/3, Benke 19/6, Drungilas 16. Csere: Mohácsi 3/3, Wright 3, Kis 4. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Élvezetes, nyíltsisakos csatának tűnt a találkozó az első negyedben, melynek során a Körmend ugyan majdnem végig vezetett, de a ZTE-t sem kellett félteni: a zalaiak tapadtak ellenfelükre, sőt, a 6. percben, Mohácsi triplája után még vezettek is (13-14). Érdekes volt és az elszánt védekezést példázta, hogy sokáig egyik csapat sem tudott támadó lepattanót szerezni. Az első ilyen Drungilas nevéhez fűződött a második tíz perc derekán, illetve a zalai center dobta a játékrész első kosarát is, ennek ellenére ez az időszak zalai tragédiába fordult. Beindult a vasi pontgyár, szinte minden hazai támadás kosárral végződött, míg az elbizonytalanodó vendégek alig találták a gyűrűt (15. p.: 39-26, 18. p.: 49-29). Csak remélni lehetett, hogy ez még nem döntő fölény...

A fejpántos körmendi Pettyvel szemben az egerszegi Drungilas védekezik. A háttérben a zalai tábor
Fotó: Katona Tibor

Fordulás után aztán hasonló fordulat következett - a ZTE szempontjából pozitív előjellel: a vendégek 11-0-ás kezdést produkáltak (23. p.: 54-47), és kezdődhetett szinte minden elölről. A Körmend rendezte a sorokat, de az első félidőben még pont nélküli Szabó és Drungilas, valamint az ihletett gólpasszokat osztó Ubilla vezérletével a negyed végére végképp ott lihegett ellenfele a nyakán a ZTE (67-63). A záró játékrész első fele megint a Körmendnek sikerült jobban, 80-72-nél jött is az időkérés a vendégek részéről.

Aztán a 37. percben, 81-73 után Benke triplát dobott, majd támadó- és lépéshibák következtek mindkét oldalon, a végén pedig Ubilla hármasával 81-79-re zárkózott fel a ZTE, végképp nyílttá téve az utolsó perceket. A csarnokot majd szétvetette a kiváló hangulat, az utolsó perc 83-81-nél kezdődött. A Körmend támadott, a ZTE labdát szerzett, Drungilas viszont nem kellően előkészített helyzetből vállalta el a dobást, az újabb támadási lehetőséget pedig a vasi piros-feketék már nem hagyták kihasználatlanul. A találkozó 11 másodperccel a vége előtt, Petty triplájával dőlt el végleg, de a vendégeknek a meccs után nincs miért szégyenkezniük - sőt a találkozó javára büszkék lehetnek.

Gasper Potocnik: - A 3. negyedben néhány játékosom nem nyújtotta az elvárhatót. De ettől függetlenül a korábbi nagy különbség nem volt reális, ilyen jó csapat és edző ellen éles mérkőzésekre lehet számítani."

Bencze Tamás: - A 2. negyedben kiválóan dobott a Körmend, de a szünetben rendeztük a sorokat és szigorúbb védekezéssel gyakorlatilag egylabdás mérkőzés alakult ki a végére. Ha a koncentráció mindenkinél kitartott volna a végjátékig, akár nyerhettünk is volna ezen az estén."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!