ZTE KK

2015.03.18. 14:19

Heten jelentkeztek: hétfőn lehet új ügyvezetője a ZTE KK-nak (frissítve)

Zalaegerszeg - A hétfőn lejárt határidőig heten pályáztak a ZTE KK Kft. ügyvezetői posztjára, és jövő hétfőn akár ki is nevezhetik a nagymúltú klub élére az új vezetőt - tudtuk meg. A Zalakrámia-ZTE KK férfi kosarasai csütörtök este (18.00) Nyíregyházán lépnek pályára.

Kerkai Attila

Mint ismert, a ZTE KK Kft. ügyvezetője, Podlovics Péter korábban felajánlotta lemondását, amit a tulajdonos önkormányzat elfogadott, ám a cégvezetővel úgy állapodtak meg: amíg nem találják meg az utódot, addig ügyvivőként irányítja a munkát. Az ügyvezetői posztra ezzel egyidőben kiírt pályázat beadási határideje hétfőn járt le.

Szerdán Balaicz Zoltánt, Zalaegerszeg polgármesterét kérdeztük, milyen eredménnyel zárult a pályáztatás.

– Heten pályáztak az ZTE KK Kft. ügyvezetői posztjára, akiknek a meghallgatása csütörtökön, illetve pénteken történik meg – válaszolta, és szavaiból az is kiderült, hogy innentől felgyorsulhatnak az események, hogy mielőbb munkába álljon az új vezetés. – Pénteken délutánra megszülethet a javaslat is, amit két testület vitat majd meg. Hétfő délelőttre összehívtam az önkormányzat által létre hívott tulajdonosi tanácsadó testületet, aznap délután pedig a ZTE KK Kft. taggyűlése ki is nevezheti az új ügyvezető igazgatót.

A város első emberét arról is kérdeztük, kik pályáztak a posztra. Erről annyit árult el: vannak közöttük a zalai kosárlabdaéletben ismert személyek, és olyan is, aki korábban a klub játékosa volt, de további részletekről – érthetően – nem kívánt nyilatkozni. Hozzátette: az önkormányzatnak is az a célja, hogy az új klubvezetés mielőbb munkába álljon, s hogy elkezdődjön a Zalakerámia-ZTE KK keretének kialakítása, pontosabban, hogy a tárgyalások megkezdődjenek erről.

– Ez már az új ügyvezetés feladata lesz. Célunk magyar, illetve zalai kötődésű játékosok akár visszahozatalával is alakítani ki a férfi kosárlabda csapat gerincét – tette hozzá Balaicz Zoltán.

Stefan Fekete (fehérben) próbálkozik a Kecskemét elleni meccsen. Ma újabb próba következik. Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos, az élvonalbeli tagsága megőrzéséért harcoló együttese már csütörtökön lejátssza újabb mérkőzését az alsóházban, amikor 18 órától a Nyíregyháza vendége lesz. Zalai szempontból a helyzet hasonló, mint volt legutóbb, amikor a Jászberény vendége volt a csapat. Vagyis, nem az egerszegiek az esélyesek, ami nem jelenti azt, hogy ne lephetnék meg a házigazdát. A korábbi sérültek, Lekli József és Cole Darling játékára számíthat Milos Sporar vezetőedző, ám mindketten sokat hagytak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!