ZTE KK

2016.07.25. 14:15

Elkezdte a felkészülést a ZTE KK – egyelőre a fiatalokkal

A felkészülést megelőző egyéni képzéssel kezdte meg a felkészülést a 2016/2017-es szezonra a Zalakerámia ZTE KK együttese. Az első edzésen hétfőn délelőtt 12 játékos vett részt, akiknek a zöme a közvetlen utánpótláshoz tartozik.

Jóna István

-Ez egy lehetőség a fiataloknak, amikor egy kisebb létszámmal egyéni képzéseken fejleszthetik tudásukat. Heinrich Roberttel két héten keresztül foglalkozunk a fiatalokkal -árulta el Bencze Tamás a kék-fehérek vezetőedzője.

A szakvezető elmondta, hogy a felnőtt csapatból három embernek kötelező ez a hét, Czinger Zoltánnak, Velkey Jánosnak és Gáll Dominiknek. A következő héten csatlakozik a csapathoz az U20-as válogatottból hazatérő Kis Raul és Olasz Ádám. Az edzéseken a felnőtt csapat tagjai mellett alsóbb korosztályokból, 13 éves kortól egészen 17 éves korig vannak fiatalok, akiket az edzőik választottak ki erre a lehetőségre.

Bencze Tamás vezetőedző az U20-as csapat keretéhez tartozó Kovács Martin mozgását figyeli
Fotó: Katona Tibor

- A kéthetes programban napi egy foglalkozást szerepel, ami részben egyéni kosárlabdaképzésből áll és egy erőnléti részből, koordinációs és súlyzós gyakorlatokból, amelyeket Gáspár László erőnléti edző vezet - folytatta Bencze Tamás.

A felnőtt keret augusztus 8-án hivatalosan is elkezdi a felkészülést, amikor már lesz Szabó Zsolt, Kerpel-Fronius Balázs és Mohácsi Máté is. Nekik két hetes egyéni felkészülési tervük van a közös munkáig, ami olyan ráhangoló gyakorlatokat tartalmaz, amik megkönnyítik az alapozás kezdetén a dolgukat. A felnőtt alapozás idején heti 10-11 edzéssel készül majd a ZTE KK.  Szeptember 1-én érkeznek majd a légiósok (Devon Moore és Adomas Drungilas) vélhetően a harmadik külföldi játékossal kiegészülve. Bencze Tamástól Darrin Govens szerződtetési esélyeiről is érdeklődtünk, amiről csak annyit árult el a vezetőedző, hogy a napokban eldőlhet, hogy fekete vagy fehér, azaz érkezik vagy nem a tavalyi év sikerembere. Természetesen az amerikai játékos nemleges válasza esetén is megvan a következő lehetséges jelöltjük a harmadik légiós helyre a vezetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!