ZTE KK

2016.08.16. 15:05

Egy kicsit másképp edzenek - A ZTE KK csapata szeptember hatodikán mutatja meg magát

Zalaegerszeg - Immár teljes kerettel - kivéve persze a légiósokat - készül az új szezonra a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda együttese, melyhez befutott az eddig a válogatottal készülő Benke Szilárd is. A hazai közönség első alkalommal szeptember 6-án láthatja az új csapatot.

Kerkai Attila

Abból a szempontból nem a megszokott módon kezdte a felkészülését a ZTE KK, hogy a keret tagjai szép fokozatosan álltak munkába, ám ahogy mindennek, ennek is oka volt. Az egyik új nyári szerzemény, Szabó Zsolt a múlt hét elejétől készül együtt új csapatával, s gyakorlatilag mostanra már ő is belakta a Városi Sportcsarnokot. Nem mintha annyira idegen környezetbe csöppent volna, hiszen ellenfélként bőven volt alkalma fellépni itt a Falco, az Albacomp és a Paks játékosaként.

- A játékosokat persze ismertem, de személyesen nem mindenkit, ám mostanra ez is megtörtént - jegyezte meg érdeklődésünkre a keddi tréning előtt Szabó Zsolt, akit arról kérdeztünk, mennyire szokta meg eddig új környezetét. - Pontosan egy hete edzem a csapattal, szerintem ennyi idő elég volt ahhoz, hogy megismerkedjek a körülményekkel. A ZTE KK tavaly nagyon jól szerepelt és persze Bencze Tamást is jól ismertem, ami nem titkolom, fontos tényező volt a döntésemben, hogy az egerszegiek ajánlatát fogadtam el. Azt gondolom, hogy a tavalyi teljesítményt a következő szezonban is elérhetjük, jó csapat leszünk, de addig még sok munka vár ránk.

A most kezdődött hétre pedig megérkezett a másik nyári igazolás, a Kaposvártól érkező Benke Szilárd is, aki eddig a magyar felnőtt válogatottal készült, de a keretszűkítésbe ő is beleesett. Bencze Tamás vezetőedző pedig arra a kérdésre, hogy miként állnak a felkészüléssel, elsőre két szóval válaszolt: nagyon jól.

- Pontosan ott tartunk ahol terveztük, de a közös munkából egy hét telt el, noha már három hete edzünk - beszélt bővebben is a szakvezető a felkészülésről. - Előtte két hetet egyéni és fizikális képzésekkel töltöttünk azoknak, akik itthon voltak. A csapatból voltak, akik a válogatottakkal készültek, így a két U20-as, Olasz Ádám és Kis Raul, továbbá a B33-as csapattal Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs, illetve Benke Szilárd, aki a felnőtt kerettel töltötte eddig a nyarat.

Benke Szilárd (balról) és Szabó Zsolt a két új nyári igazolás is bekapcsolódott a közös munkába Fotó: Katona Tibor

Bencze Tamás pedig azt is elárulta, gyakorlatilag csak termi edzéseik vannak.

- Egyrészt az a trend is, hogy lehetőleg minél több munkát végezzenek a csapatok a felkészülés során is teremben, másrészt a keret tagjai csaknem azonos szinten vannak fizikálisan - hallottuk a szakvezetőtől. - Június közepétől is volt egy háromhetes egyéni képzésünk, majd a srácok egy részével már július harmadik hetétől elkezdtünk dolgozni. Aztán ott vannak a válogatottak, így szinte nem is álltak le a játékosok a nyáron, vagyis a klasszikus alapozás menetétől most nyugodtan eltérhettünk.

Ami pedig a bajnoki nyitányig tartó időszakot illeti, ez a program is összeállt, és Bencze Tamás erről is beszélt. A légiósok szeptember elején érkeznek, a csapat az első nyilvános felkészülési mérkőzését szeptember 6-án idehaza játssza az újonc Vasas csapata ellen. Még annak a hétnek a végén Oberwartban egy kétnapos tornán vesznek részt. Szeptember 13-án a Vasas korábbi látogatását viszonozzák a fővárosban, szeptember 16-17-én Sopronba, nemzetközi tornára hivatalos a ZTE KK, aztán 23-24-én a hagyományos, hazai rendezésű Göcsej Kupa következik.

A Zalakerámia-ZTE KK a bajnoki főpróbát október elsején idehaza tartja a Kaposvár elleni gyakorlómérkőzéssel. Egy hétre rá rajt.

- Azért szerveztük meg a Vasassal a hatodikai mérkőzést, hogy a közönség lássa az új csapatot, immár a légiósokkal - osztott meg velünk még pár részletet evvel kapcsolatban a szakvezető. - Utána ugyanis csak a Göcsej Kupa lett volna a legkorábbi alkalom, hogy hazai pályán találkozzon a közönség az együttessel. A Kaposvár elleni, hazai felkészülési mérkőzést pedig azért így terveztük, egy héttel a rajt előtt, hogy a nyitánynak már a bajnoki ritmusban fussunk neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!