ZTE KK

2016.09.05. 15:35

Bemutatkozó meccs - A ZTE KK kedden a Vasas ellen mutatja meg magát

Zalaegerszeg - Megkezdi felkészülési mérkőzéseit a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata. Bencze Tamás együttese kedden 18.30 órától, immár teljes kerettel kiállva fogadja az élvonal újoncár, a Vasas csapatát az egerszegi Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés nyílt lesz, így szurkolókat is várnak rá.

Kerkai Attila

Az újjáalakult ZTE KK első hivatalos felkészülési mérkőzése természetesen ingyenes lesz a nézők számára, s azért is szervezték meg, hogy a szurkolók bő egy hónnappal a bajnoki nyitány előtt megismerkedhessenek az új fiúkkal is. A ZTE KK nyári igazolásai (Benke Szilárd, Szabó Zsolt) mellett a három új légiós (Emmanuel Ubilla, Adomas Drungilas, Devon Moore) is együtt készül Bencze Tamás vezetőedző keretével.

A hétfői edzésen teljes gőzzel zajlott a munka, azonban erőnléti tréningen vettek részt a fiúk, amit Gáspár László vezényelt le, így Bencze Tamással átbeszélhettük az elkövetkező napok feladatait és programját is.

- Elsősorban a játék a lényeges a keddi találkozón, hiszen eddig nem tudtunk még teljes kerettel meccselni - tudtuk meg a szakvezetőtől. - Ugyan volt már egy zártkapus felkészülési mérkőzésünk a B-csoportos Győrrel, de azon a légiósok értelemszerűen még nem léphettek pályára. A programunk úgy alakult, hogy a hazai rendezésű Göcsej Kupa előtt nem játszanánk itthon, de nem akartuk, hogy a szurkolóink addig legalább egyszer ne lássák az új összetételű együttest.

Az idén a Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa Zalaegerszeg nevet viselő nagy hagyományokkal bíró tornát szeptember 23-24-25-én rendezik négy férfi és néghy női együttessel. Addig viszont a ZTE KK-nak is lesz dolga, hiszen a keddi mérkőzés után pénteken és szombaton Fürstenfeldben vesz részt nemzetközi kupán.

Minden bizonnyal rájuk is nagyon kíváncsiak már a ZTE KK szurkolói, de úgy egészben , a teljes új csapatra is. Balról az új légiósok: Emmanuel Ubilla, Adomas Drungilas, Devon Moore Fotó: Pezzetta Umberto

Ám a keddi találkozóval kapcsolatban arról is érdeklődtünk Bencze Tamásnál: milyen állapotban érkeztek meg a légiósok.

- Teljesen pozitívak a tapasztalataink, mindhárman jó képességű kosarasok, jó fizikális állapotban érkeztek, de érződik, hogy mostanában nem edzettek csapattal - folytatta Bencze Tamás. - Az elmúlt napokban az is feladat volt, hogy elölről, immár velük átismételjük, amit a többiekkel már egy ideje gyakoroltunk, de ez természetes. Hármójuk közül Drungilas és Ubilla rendelkezik végleges szerződésssel, Moore esetében is megköttetett az egyezség, ami kéthetes próbajátékhoz van kötve. Azt gondolom, hogy a Vasas ellen a küzdeniakarással nem lesz gond, s végre játszhatunk. Az újonc fővárosiakra pedig figyelni kell, hiszen a Vasas nemrég lesgyőzte felkészülési meccsen a Paksot is.

A Keret tagjai közül egyedül fekete Viktor az, aki még lábadozik . A tehetséges kosaras még az elmúlt szezon végén szenvedett keresztszalag-szakadást, vele kapcsolatban Bencze Tamás elmondta, lassan elkezdheti a futóedzéseket. Várhatóan januárban lehet majd szó a visszatéréséről. A szakvezető azt is elmondta: eddig a kerettel készült a fiatal Lógár Bence és Kovács Martin, akik visszatértek az U20-as együtteshez, de mindkettejük munkájával nagyon elégedett volt.

Feszített program vár ezen a héten rájuk, hiszen tornán is részt vesznek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!