ZTE KK

2015.01.23. 13:50

ZTE KK: Lemondott Podlovics Péter (frissítve)

Zalaegerszeg - Podlovics Péter, a Zalakerámia ZTE KK ügyvezetője pénteken felajánlotta lemondását a klub többségi tulajdonosának.

Varga Andor

Zalaegerszeg önkormányzata és a Zalakerámia-ZTE KK közös közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Eszerint Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezetője felajánlotta lemondását a klub többségi tulajdonosának.

Balaicz Zoltán polgármester - elismerve az ügyvezető eddigi munkáját, valamint azt, hogy bár a várt sportsikerek elmaradtak, de az ügyvezető gazdasági téren stabilizálta a klub helyzetét - elfogadta azt.

A többségi tulajdonos a leköszönő ügyvezető lemondását a taggyűlés elé terjeszti, és a taggyűlés dönt majd az új vezető személyéről is.

Este aztán a Zalakerámia-ZTE KK hivatalos honlapján Podlovics Péter lemondása kapcsán közzé tett egy saját, részletesebb közleményt is. Ebben először a vezetésével teljesített nagyjából másfél év eredményeiről írt: a stabilizált működésről, az átláthatóvá és racionálissá tett pénzügyekről, a támogatói kör jelentős bővítéséről.

"Ugyanakkor - írta - a sokak által kritizált játékos-igazolások, a véget nem érőnek tűnő sérülések, valamint a csapat körül kialakult folyamatos csalódottság olyan helyzetet teremtett mostanra, amelyből - sajnos be kell vallani -  tovább lépni csak radikális változások megtételével lesz lehetőség."

Podlovics Péter abban bízik, hogy a lemondása segítheti a csapat konszolidációját.

"Mint ügyvezető felelősséggel tartozom a csapat eddigi szerepléséért. Ugyanakkor azt is ki kell hangsúlyozni, hogy rengeteg olyan külső tényező akadályozott bennünket, amelyekre felkészülni, számos alkalommal pedig megfelelően reagálni sem volt lehetőség. Számos jó elképzelés és javaslat próbálta még jobban kiszolgálni az utánpótlás szakágat, gyerekeket, szülőket, edzőket és a csapatot, szurkolókat. Távozásomból adódóan ezeknek sajnos csak egy részét sikerült megkezdenem. Lemondásom az ügyvezetői posztról a mai nappal hivatalos, ugyanakkor arról soha nem fogok lemondani, hogy elhiggyem, lehet még bajnokcsapatot ünnepelni a Városi Sportcsarnokban."

Podlovics Péter megköszönte a bizalmat a város vezetésének, a segítséget a munkatársainak, majd így foglalta össze a távozás okát: "A sportsikerek elmaradása és az ebből fakadó érthető elégedetlenség miatt a lemondás mellett kellett döntenem."

A távozó ügyvezető utódjának sok sikert kívánt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!