ZTE KK

2015.01.05. 16:40

Csak keserűség van - Gáspár Dávidra is hosszabb kihagyás vár

Zalaegerszeg - Nem árulunk el vele titkot, hogy tovább tart a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának vesszőfutása és az új év sem hozott derűt. Sőt...

Kerkai Attila

A szombati, Nyíregyháza elleni idei első bajnoki találkozón eleve nagy tett lett volna, ha a ZTE KK nyer, ami hűen tükrözi most az egerszegi állapotokat... Tegyük hozzá, akár fordulhatott volna vígabb hangulatba is a szombat este, hiszen az egerszegiek esélye a szünetig még megvolt a sikerre, azzal együtt is, hogy Gáspár Dávid, a csapat kapitánya már az első percekben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, de aztán újra bebizonyosodott, hogy a jelenlegi ZTE KK-nak nincsenek nyerő emberei. A Nyíregyháza szép lassan felőrölte a zalaiak ellenállását és győzött (80-64), újabb mélységbe taszítva ezzel az egerszegieket.

 

Az, hogy hol lesz a vége, ember nem tudja most megmondani, mindenesetre a közönség egy része hangosan is nemtetszésének adott hangot. A bekiabálások közül csak és kizárólag azon kell és szabad megsértődni, ami valóban személyeskedő és durva volt, a többit inkább már keserűség számlájára kell írni. Mert megint egy olyan szezon fut a ZTE KK, ami újra csak a bentmaradás kiharcolásáról és a vereségekről szól. A mostanit is beleszámítva ez a negyedik kiírás, amiből kétszer az egerszegi csapat a kiesés ellen harcolt, s most is így lesz. Milos Sporar vezetőedző szerint kell még egy kis idő, hogy a csapat erősebbé váljon, hiszen sérülés után jött vissza Rade Dzambic, Cole Darling és Lekli József is. Utóbbi hiányát érezte meg leginkább az együttes az elmúlt két hónapban, de mint szombaton is látszott, rá még nem lehet számítani végig a mérkőzésen, ami érthető is. A szerdai, Alba Fehérvár elleni találkozóra talán megérkezik egy új játékos is, akinek a válaszát és az aláírt szerződését várják a klubnál, ugyanis az erősítésen tovább dolgoznak. Próbajátékon vesz részt a csapatnál a Magyarországon korábban már megfordult Stefan Fekete, aki nem számítana légiósnak, ha végül mégis a leigazolása mellett döntenének a kék-fehérek.

A ZTE KK vesszőfutása tovább tart: a valószínűleg súlyos térdsérülést szenvedett Gáspár Dávidot segítik le a pályáról. Fotó: Katona Tibor

A drukkereket viszont most leginkább talán Gáspár Dávid sorsa érdekelheti, akivel hétfőn délután váltottunk szót. Mint mondta, aznap estére kapott időpontot, hogy az MR-vizsgálatot elvégezzék és pontos képet kapjanak.

– Az előzetes vizsgálatok alapján szalagszakadásom van, de hogy milyen mértékű ezt még nem tudni – mondta. – Rossz talajfogás okozta a sérülésem, ami bosszantó, s egészen biztosan kihagyás vár rám. Ha műtétre lesz szükség, akkor hosszab időre kell számítani, s ilyen helyzetbe eddig pályafutásom során még nem kerültem. A csapat pedig nincs könnyű helyzetben...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!