ZTE KK

2015.01.02. 15:35

Elkel majd a támogatás is - Milos Sporar tudja, mire van szükségük a sikerhez a Nyíregyháza ellen

Zalaegerszeg - Gyorsan belekezd a férfi NB I A-csoportos kosárlabda-bajnokság mezőnye, hiszen az új esztendő harmadik napján folytatják az alapszakasz második körének nyitányával. A sérülésektől megtizedelt Zalakerámia-ZTE KK szombaton (19.00) a Nyíregyházát fogadja.

Kerkai Attila

Az utóbbi időszakban a ZTE KK háza tájáról nem sok jó hír érkezett és továbbra sincs könnyű helyzetben a csapat. Kezdjük is azzal, amit a pénteki délelőtti tréning után Milos Sporar vezetőedző közölni tudott: Cole Darling biztosan nem játszhat, sérülése nem jött rendbe. Rajta kívül Lekli József sem léphet még pályára.

– Megvannak a problémáink, s nem árulok el vele nagy titkot, hogy továbbra is nagyon nehéz helyzetben vagyunk – mondta a szlovén szakvezető. – Rade Dzambic visszatért hozzánk, ez a pozitívum, ugyanakkor balszerencsések vagyunk, hiszen a sérülések egyáltalán nem kerülnek el bennünket. Darling nem játszhat, Tamir lába javul, utóbbi biztosan benne lesz a keretben.

Elvileg egy verhető ellenfél érkezik Zalaegerszegre a Nyíregyháza személyében, hiszen a nyírségiek eddig csak két győzelemmel gyűjtöttek többet a zalaiaknál, a hazai pálya pedig a ZTE KK esetében mindig sokat jelentett. Ám most mégis óvatosnak kell lenni, s nem elfeledni: a Nyíregyháza a bajnokság nyitányán odahaza 40 ponttal verte meg a látványosan összezuhanó zalaiakat. Azóta mindkét csapatnál sok változás történt, s itt a legfrissebb: Jeremy Wise elköszönt a Nyíregyházától, ugyanis pénteken a Paks igazolta le a kiváló kosarast, de máris megvan az utód. Mostantól a szintén amerikai Ronnie Taylor irányít a nyírségieknél, s Egerszegen mutatkozik be.

A ZTE KK-nál viszont nem lesz új kosaras, legalábbis a szombati találkozón. Milos Sporar kérdésünkre elmondta: egyelőre várják a jelöltek válaszát. Bár a szakvezető nem tért ki a kiszemeltek nemzetiségére, mi úgy tudjuk, hogy amerikai és délszláv kosaras is van közöttük. Az elsősorban Healy helyére, a négyes posztra legelőbb az új szerzemény a következő, szerdai, Alba Fehérvár elleni találkozóra érkezhet meg.

De visszatérve a Nyíregyháza elleni találkozóra, azt kérdeztük Milos Sporartól: ebben a helyzetben mit vár el a csapattól és mekkora esélyt lát a győzelemre, hiszen az volna a legjobb orvosság most a problémákra.

– Nem vagyunk jó helyzetben, de azt gondolom, amennyire csak lehet, felkészült a csapat erre a csatára is – mondta. – A játékosok keményen edzettek, ezzel nincs gond, de a sérülések miatt volt, hogy csak 8-9 hadrafogható emberünk volt a tréningeken. A Nyíregyháza ellen – amely jó csapat – akkor sikerülhet nyernünk, ha mindazok, akik pályára lépnek nemcsak a valós tudásukat, de azon felüli teljesítményt nyújtanak és akkor még szerencsére is szükségünk lesz. Én hiszek benne, hogy mindez nem egy lehetetlen vállalkozás, hiszen mondom, keményen készültünk, ezért a játékosoknak támogatást is kérek a lelátóról, hogy érezzék ezt.

A hét elejétől már gőzerővel készül a ZTE KK. Gáspár Dávid (a labdával) csapatkapitánynak és társainak a legnagyobb ajándékot most egy sikert jelentené, jelenlegi nehéz helyzetükben. Fotó: Katona Tibor

A 14. forduló szombati párosítása: MAFC–Kaposvár 16.00, Szeged–Sopron 18.00, Jászberény–Alba Fehérvár 18.00, Paks–PVSK 18.00, Zalakerámia-ZTE KK–Nyíregyháza 19.00. A Körmend–Kecskemét mérkőzést január 28-án rendezik.

„Bérletakció": plusz egy ember

A ZTE KK vezetése szeretné, ha minél többen foglalnának helyet a lelátón és buzdítanák a csapatot. Ennek érdekében úgy döntött, hogy minden bérlettel rendelkező szurkoló magával hozhat még egy drukkert, akinek természetesen ingyenes lesz a belépés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!