16°
21°

Forgács, Daru és Városi: a nyerő hármas!

Szokatlan környezetben, szombaton 14 órától Andráshidán játszotta a labdarúgó NB II tavaszi nyitómérkőzését a ZTE FC együttese. Élőben közvetítettünk a helyszínről.

Ha teljesen nem is számít idegenbeli helyszínnek a ZTE FC számára az andráshidai,  de mégsem mondható el, hogy hazai pályán fogadja a Szigetszentmiklós együttesét. Talán a legjobb megjelölés „semlegesnek” nevezni a helyszínt. Az MLSZ és a rendőrség biztonsági előírásainak következtében csak 800 néző számára tudtak lehetőséget biztosítani a mérkőzés megtekintésére.  Csak emlékeztetőül:  a helyszínváltozást amiatt történt, mert a ZTE Arénában zajló felújítási és átépítési munkálatok miatt csak a Mezőkövesd elleni (március 6.) találkozóra térhet vissza otthonába  a ZTE FC.

A ZTE FC feljutó, a második  helyről várja a tavaszi nyitómérkőzését. Csank János  vezetőedző viszont nem számíthat keretének minden tagjára a Szigetszentmiklós elleni találkozón, ugyanis többen sérültek. Az őszi  csapat két alapembere, Bedi Bence és Babati Benjamin ebből  a szempontból a legnagyobb érvágás, de  mellettük mások is maródiak.  Szólni kell a pálya talajáról is. Gyakorlatilag két hete, kisebb megszakításokkal, de folyamatosan esett az eső és ez nem múlt el nyomtalanul az andráshidai pálya állapotán sem. Szerencsére a találkozó napjára beköszöntött az évszakhoz képest  kellemes idő és napsütésben készülődhettek a csapatok. A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a ZTE-t a télen elhagyó Horváth Péter. A zalaiaknál a már említett két sérült mellett az új szerzemény, Wittrédi Dávid is csak civilben volt ott a lelátón, Daru Bence, Horváth Roland viszont tudta vállalni a játékot.

ZTE FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 3-0 (1-0)

Andráshida, 600 néző. Jv.: Kovács J. (Horváth Z., Hofbauer).

ZTE FC: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Szalkai – Szakály (Koller, 58.), Nagy T., Patvaros – Ekker (Városi, 46.), Daru (Gottfried, 80.), Horváth R. Vezetőedző: Csank János.

Szigetszentmiklós: Sánta – Benkő-Bíró (Szabó B., 54.), Kovács J., Vágó, Sváb – Barna (Szepessy,65.) –   Irmes (Vólent, 46.), Hevesi-Tóth, Nagy O.,  Horváth P. – Kokenszky.  Vezetőedző:Vágó Attila.

Gólszerző: Forgács (45.), Daru (69.), Városi (88.)

1. perc: A ZTE FC kezdte meg a tavasz első találkozóját.

3. perc: Már az első percekben látszik, hogy nagyon mély a talaj, amivel biztosan számolniuk kell majd a mérkőző feleknek.

5. perc: Eddig egyik csapat sem tudott a 16-oson belülre jutni, így helyzet adódhatott. Az látszik, hogy küzdelmes találkozóra van kilátás.

8. perc: Daru kemény és szoros őrizetet kap a szigetszentmiklósiaktól, ami szembetűnő. A góllövő listát vezető zalai támadó tehát kiemelt figyelmet kap.

12. perc: Szakályt vágta fel a jobb oldalon Kovács. A 16-os vonalától elvégzett szabadrúgást Szakály tekerte középre de Barna kifejelte a labdát.

14. perc: A találkozó első szögletét Szakály végezhette el, de a labda kikanyarodott az alapvonalon túlra.

15. perc: Ez már helyzet volt. Szalkai futotta meg a bal oldalt, az alapvonaltól laposan középre adott, de Ekker  lemaradt az átadásról.

18. perc: A ZTE többet kezdeményez, ez egyértelmű, viszont a vendégek jól szűrik meg a hazai akciókat. Annyit érdemes megjegyezni, hogy élénk szél fúj és pont a zalai csapatnak okoz ellenszelet.

20. perc: Kokenszkyt vágta fel a 16-os vonala előtt Gyagya és Forgács közös erővel. A 18 méterről elvégzett szabadrúgást Nag yO. végezte el, de kivágták a zalaiak a labdát, mielőtt elérte volna a kaput.

23. perc: Az elmúlt perceket  az SZTK a zalai térfélen töltötte és két szögletet is elvégezhetett.

26. perc: A zalaiak próbálják letámadni az ellenfelet, viszont az is igaz, hogy a vendégek próbálnak gyors kontrákat vezetni. Most Barna kapott sárga lapot, mivel keményen felrúgta Patvarost.

31. perc: Daru és Kovács találkozásából zalai szabadrúgás jön. A 16-os jobb oldali sarkától elvégzett szabadrúgást Szakály gurította vissza Ekkernek, aki ellőtte 25 méterről, a labda kivágódott és az SZTK kontrát indíthatott. Nagy vitte a labdát, de belevezette Forgácsba a labdát,. Több is lehetett volna ebből az akcióból.

35. perc: Szalkai bal oldali beadását Patvaros  vette mellre a 16-oson belül és a lába már lövésre lendült, amikor egy vendégláb közbeszúrt.

38. perc: A zalaiak meglepően gyakran állítják lesre a vendégeket. Az elképzelés jó, és működik is, de ez az, amikor egy hiba  sokba kerülhet.

45. perc: Vezet a ZTE! Szalkai végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról. Labdája középre kanyarodott, Forgács lépett be az területbe és 7 méterről bevetődve a kapu jobb oldalába továbbított, 1-0. Vége is az első játékrésznek.

Az első félidő küzdelmes futballt hozott. A játéktér állapota nem kedvezett a technikás futballnak, de erre eleve számítani lehetett. A ZTE többet kezdeményezett és amikor a vendégek már szinte a félidőt jelző sípszót vártát érkezett Forgács, aki vezetést szerzett a hazaiaknak.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. Mindkét oldalon egy-egy cvsere történt: Irmest Vólent váltotta az SZTK csapatában, a hazaiaknál Ekker helyett Városi érkezett.

48. perc: Kokenszky lépett ki a jobb oldalon, de elkapkodta: túl korán próbált centerezni, így kivágták a labdáját.

50.perc: Ziccer maradt ki hazai oldalon. Hevesi-Tóth fejelt saját kapuja felé, Szakály teljesen tisztán kapta a labdát, egy ideig kivárt, de végül 16  méterről mellé lőtt.

53. perc: Nagy Olivér tartott rá Szalkai lábára, amiért sárga lapot kapott.

54. perc: Nagy lehetőség maradt ki a vendégeknél. Bal oldali szöglet után a hosszú oldalról Vágó fejelt kapura 5 méterről, Szappanos reflexmozdulattal öklözött a gólba tartó labdába. Cserélt az SZTK Benkő-Bíró ment le, Szabó B. érkezett.

57. perc: Jóval aktívabbnak tűnik ebben a félidőben a vendégcsapat. Most viszont Daru  kapott jó labdát középen és megpróbált egy emeléssel, de labdája mellé ment.

58. perc: Csere a hazaiaknál: Szakály helyett Koller érkezett.

63. perc: Csank János, a zalaiak szakvezetője nem éppen a nyugalom szobra.Sok hibát lát csapata játékában és inkább a vendégek játszanak.

64. perc: Horváth Roland vezette fel a labdát, végül 18 méterről lőtt, de mellé.

67. perc: Gyagya sárgult be, amiért lerántotta Szepessyt.

69. perc: Már 2-0! Vendégszöglet után jött ki a ZTE a saját kapuja elől Horváth R.  indította a bal szélen kilépő Darut, aki egyedül törhetett kapura és 14 méterről szépen helyezett a bal sarokba, 2-0.

71. perc: Kissé talán megnyugodnak a zalaiak, hiszen a második találatuk előtt a Szigetszentmiklós többet támadott, többet birtokolta a labdát és volt, hogy a zalaiak kapuja előtt zajlott percekig a játék.

74. perc: Króner is besárgult, aki letalpalta Nagy Olivért.

75. perc: Majdnem szépített  az SZTK. Szép vendégakció futott a pályán, Horváth P. futott el a jobb oldalon, jól adott középre, ahol Nagy O. átvette a labdát, 12 méterről a jobb alsó sarkot célozta meg, de Szappanos vetődve kiütötte szögletre a labdát. Nagy helyzet volt.

80. perc: Az időközben lecserélt Ekker Milán után újabb újoncot avatott a ZTE FC: a második gólt szerző Darut a fiatal Gottfried Dániel váltotta, aki  szintén először szerepel NB II-es meccsen.

83. perc: Horváth R. bal oldali visszaadása jó helyzetben találta Kollert, de a középpályás 12 méterről fölé bombázott.

85. perc: Most már nagyon érződik, hogy a ZTE FC túl sok kockázatot nem akar vállalni. Nem siettet el semmit, hiszen inkább a vendégeknek  kell már iparkodniuk, ha javítani szeretnének helyzetükön.

88. perc: 3-0! Ritkán  látható  gólt szerzett a ZTE FC. Vendégszöglet után gyakorlatilag minden SZTK-játékos a zalai térfélen tartókodott. Szappanos lehúzta végül Horváth P. beadását, majd  kidobásból egyből a félpályánál teljesen egyedül várakozó Gottfiedt hozta játékba, aki lőhetett volna, de önzetlenül a mellette érkező Városihoz játszott, ő pedig góllal fejezte be az akciót, 3-0.

90. perc: Két perc a hosszabbítás. Zúg a Szép volt fiúk! a lelátóról.

90+2. perc: Vége a találkozónak.

A labdarúgó NB II 16. fordulójában lejátszott további szombati találkozóinak eredményei a ZTE FC szempontjából  kedvezően alakultak, hiszen a Mezőkövesd például kikapott:

Swietelsky-Soproni VSE – Ajka 2-0 (1-0)
Balmazújváros-Budaörs 0-4 (0-2)
Csákvár-Kisvárda 3-3 (2-2)
Vác-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (0-0)
Szolnoki MÁV FC-Soroksár 0-3 (0-1)
Dunaújváros Pase-BFC Siófok 1-2 (0-2)
vasárnap:
Gyirmót-Szeged 15.00


Legolvasottabb

1
Köszöntötték a megyei kórház új rezidenseit
2
Zalaegerszeg ikonikus helyei akkor és most
3
Fegyházbüntetést kap a feleségét megerőszakoló férfi
4
Halálos baleset Miklósfánál! – Frissítve!
5
Súlyos baleset történt Zalaegerszeg közelében
Premier
Arany Horváth Zsuzsa
Az Evita Zalaegerszegen
Reformáció 500 / 51 perce
A megújulás lendületéről vallott a két népszerű műsorvezető
Bényi Ildikó és Gundel Takács Gábor arról beszélt, honnét veszi az erőt a mindennapokhoz.
Gyász
Szomorúan tudatjuk, hogy *ÖZV. CSÓBOR LAJOSNÉ* *szül. Őr Sarolta csesztregi lakos* életének 89. évében elhunyt. Temetése 2017. október 24-én, kedden 16 órakor lesz a csesztregi temetőben. Előtte 15 órakor gyászmise a helyi templomban. Köszönet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Külön köszönet a Csesztregi Kolping Otthon dolgozóinak. A gyászoló család
/"Nem élt belőle több, és most sem él, s mint fán se nő egyforma két levél, a nagy időn se lesz hozzá hasonló."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *GÖMBÖS ANTAL* *Oszi* életének 64. évében elhunyt. Temetése 2017. október 26-án (csütörtökön) 15 órakor lesz a keszthelyi Szent Miklós temetőben. Kérjük, hogy egy szál virággal búcsúzzanak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
/"Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj, ha látom könnyetek, Ha rám gondoltok mosolyogjatok, mert én már Istennél vagyok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *CSULLAG LAJOSNÉ* *szül. Kiss Magdolna* életének 86. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetése 2017. október 24-én, kedden 14 órakor lesz a zalaszentgróti temetőben. Gyászmise aznap 7.30-kor a zalaszentgróti templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
/"Tűz, víz, ég és föld s minden istenek szeressétek akiket szeretek." Szabó Lőrinc/ Köszönöm a Szent Rafael Kórház Intenzív osztályának alázatos, erőn felüli csapatmunkáját. *SIPOS SÁNDOR* *1949-2017 pölöskei születésű, zalaegerszegi lakos* *
/"Mikor a testemet már roskadozva vittem, Váratlanul csendesen átölelt az Isten...."/ Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *ÖZV. SZALÁR JENŐNÉ* *szül. Avas Margit* 85 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 24-én, kedden 13 órakor lesz a felsőszenterzsébeti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet a Zalabaksai Kolping Otthon gondozóinak áldozatos munkájukért, valamint azoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Szomorúan értesítünk mindenkit, hogy *GELLÉN ANTAL* életének 81. évében gazdag élete végén megpihent. Temetése 2017. október 26-án, csütörtökön 14 órakor az olai temetőben lesz. Érte gyászmisét az olai templomban 7.45-kor mondanak. Gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Elpihent a kéz, mely értünk dolgozott."/ Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *ÖZV. NÉMETH ERNŐNÉ* *szül. Korpics Sarolta* életének 87. évében csendben megpihent. Hamvait 2017. október 25-én, (szerdán) 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a pókaszepetki temetőben. Előtte gyászmise 13.15-kor a helyi templomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BOHÁR JÁNOSNÉ* *szül. Kobán Anna* életének 69. évében hosszan tartó betegségben elhunyt. Hamvait végakaratának megfelelően szűk családi körben a zalaegerszegi, Göcseji úti temetőben helyeztük örök nyugalomra. Áldozatos munkájáért köszönetet mondunk háziorvosának, valamit a Zala Megyei Kórház Onkológiai és Belgyógyászati osztályán, illetve a Mónika-M Otthonápolási és Hospice Szolgálatnál dolgozó orvosoknak és nővéreknek. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy *ID. KANIZSAI JÓZSEF* *nagykanizsai lakos* életének 92. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 24-én, kedden 15 órakor lesz a nagykanizsai köztemetőben. Gyászmise aznap 8 órakor a felső templomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZABÓ ERZSÉBET* *a Tungsram Rt. volt dolgozója* 52 éves korában elhunyt. Temetése szűk családi körben, Pécsen megtörtént. Emlékét szeretettel őrizzük: leánya Cintia, szerető szülei és húga, Tünde
1956 / 51 perce
A hazai és a külföldi sajtó 1956 szabadságharcos küzdelméről és a forradalmárokról
Horváth-Balogh Attila
Volvo Ocean Race / 51 perce
Indul a vitorlásvilág legnagyobb showja
Mélyül a válság / 1 órája
A spanyolok kezdeményezik a katalán kormány feloszlatását
1956 / 1 órája
Emlékparkot is szeretnének a türjei Büszkeségpontnál
Keszey Ágnes
a semmiből tűnt elő / 2 órája
Szellemautó balesetezett Szingapúrban (videó)
Cuki / 2 órája
Napi cukiság: A balatoni „szinkronúszók”
Bolláné Horváth Julianna