ZTE FC

2015.12.15. 16:47

ZTE FC: Simonfalvi Gábor műtét után, de ki nem hagyná a tavaszt...

Zalaegerszeg - Simonfalvi Gábor, a ZTE FC labdarúgó csapatának kapitánya azért feküdt kés alá, hogy megszabaduljon egy visszatérő sérülésforrástól.

Kerkai Attila

Alig hogy véget ért az ősz, Simonfalvi Gábor a műtőasztalra feküdt, ráadásul önszántából. A beavatkozás elmondása szerint sikerült, de ezzel még csak részben lélegezhet fel, hiszen a rehabilitáció sikeressége legalább ennyire fontos.

- A téli szünetből gyakorlatilag eddig még semmit sem érzékeltem, hiszen egyetlen szabad napom sem volt még - árulta el, amikor megkerestük és érdeklődjünk az állapota felől.

Azt tudtuk - hiszen elmondta -, hogy műtét vár rá, de hogy miként sikerült ez, erről is kérdeztük.

- A gondok akkor kezdődtek, amikor tavaly nyáron éppen a felkészülés végén kiugrott a vállam, majd az idei téli alapozás végén is - mondta Simonfalvi Gábor.

Simonfalvi Gábor (fehérben) azért feküdt kés alá, mert tavasszal is játszani akar. Fotó: Pezzetta Umberto

- Onnantól gyakorlatilag visszatérő problémát jelentett, meccsek közben, edzésen, úgyhogy dönteni kellett. Egyébként a másik vállammal is hasonló gondok voltak, azt hét éve műtötték, azóta semmi gond vele. A mostani egerszegi műtét közel három órán át tartott, de a beavatkozást végző dr. Árvai Arnold szerint is jól sikerült. Most minden azon műlik, hogy a rehabilitáció miként sikerül, ami két-három hónapot vesz igénybe.

- Az nem kis idő. Oda lehet a felkészülése és a tavasza is, bár, gondolom nem akar lemaradni róla, ha már ilyen kedvező helyzetben vannak...

- A másik vállamnál ez az idő kicsivel több, mint két hónap lett, de akkor túlságosan is óvatos voltam. Ennél úgy érzem, most rövidebb idő lehet a teljes felépülés, de nem akarom elkiabálni. Január elején, amikor a csapat elkezdi a felkészülést úgy tervezem, hogy futómunkát már végezhetek. Minden mást még nem, hiszen az ütközések sok bajt okozhatnának. Ami pedig a kérdést illeti: egyáltalán nem akarok kimaradni a tavaszból... Ha most kosaras, vagy kézilabdás volnék más lenne a helyzet, de azért a futballban egy vállsérülés nem a legveszélyesebb. Végzem a gyógytornát, minden idegszálammal azon vagyok, hogy a legrövidebb idő alatt újra a csapat rendelkezésére álljak.

- Gondolom azért is, mert szép tavaszuk lehet, a csapat jó pozícióban van. Miként élték ezt meg a társakkal?

- Egymás között meglepődtünk, mert azért valljuk be, akadtak botlásaink is az ősszel és nem kevesebb, mint 11 idegenbeli mérkőzés van a hátunk mögött. A helyezésünk szerintem a vártnál is jobb, de pontszámban valóban lehetne több. A feljutásról nem beszélünk, ez tényleg egyfajta tabutéma. A nyáron kemény munkát végeztünk, aminek a hasznát az ősszel láttuk, úgyhogy most is kemény felkészülésre számítunk, hogy a tavasszal ebből profitáljunk. Mert tapasztaltuk, érdemes megnyomni a munkát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!