ZTE FC

2016.01.07. 16:53

Wittrédi Dávid a ZTE FC-vel látja megvalósíthatónak a céljait

Zalaegerszeg – Gyorsan ment a ZTE FC labdarúgócsapatának az első téli igazolás, hiszen Wittrédi Dávid csütörtökön már Csank János keretével készült. És Ágoston Zoltán ügyvezető igennel felelt a kérdésre, hogy várhatóak-e még a klubtól hasonló bejelentések.

Kerkai Attila

Mint beszámoltunk róla, az NB III közép-csoportjában listavezető Kozármisleny együttesének gólvágója, a 28 esztendős Wittrédi Dávid fél plusz egyéves megállapodást kötött szerda este az NB II-ben a második helyen álló ZTE FC-vel.

Szembeszökő változások zajlottak le a ZTE-stadionban: az északi lelátóról eltávolították a veszélyes elemeket

Ami némileg azért meglepő, hiszen a kozármislenyiekkel remek őszt produkáló (az NB III-as csapat a Magyar Kupában is a legjobb nyolc közé jutott) játékossal kapcsolatban elsősorban az élvonalbeli Bp. Honvéd és az NB II-es Mezőkövesd szerepelt a sajtóban kérőként. Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetőjét pedig arról kérdeztük: tartogatnak-e még hasonló váratlan bejelentéseket.

– Igen, előfordulhat – válaszolta. – Annyit szeretnék megjegyezni, noha Wittrédivel kapcsolatban valóban más klubok érdeklődéséről lehetett olvasni, mi is felvettük vele a kapcsolatot, talán a már nevesített klubok előtt. Azt gondolom, hogy szakmai érvekkel sikerült őt meggyőzni, hogy nálunk folytassa pályafutását. Egyébként a többi kiszemelt labdarúgóval is intenzív tárgyalásokat folytatunk, de számos tényező van, ami miatt ezekről az egyeztetésekről nem akarunk idejekorán nyilatkozni. Van olyan élvonalban szereplő labdarúgó is, akinek a csapatánál a keretben változások várhatóak, s ennek függvényében tudjuk vele is alakítani tárgyalásainkat. Továbbra is az a célunk, hogy két-három játékossal megerősítsük a keretünket.

A pécsi nevelésű Wittrédi Dávid 69 alkalommal szerepelt az élvonalban, eddigi csapatai a PMFC, a Kozármisleny, és 2015 tavaszán a DVSC voltak. Az új szerzemény pedig csütörtökön már be is kapcsolódott a ZTE FC munkájába.

Wittrédi Dávidnak  a ZTE-hez hasonlóan nagy tervei vannak
Fotó: Pezzetta Umberto

– A ZTE FC mellett az döntött, hogy szerettem volna betartani a fokozatosságot, amit magamnak szabtam meg – válaszolta megkeresésünkre Wittrédi Dávid, aki el is magyarázta mire gondol. – Olyan lépés ez, amivel reményeim szerint hamarosan újra az NB I-ben futballozhatok. Tavaly a PMFC-től a bajnok Debrecenhez igazoltam, s mintha túl nagyot ugrottam volna. Sérülés is gátolt, de összességében nem sikerült számomra ez az időszak. Amikor a Lokitól elköszöntem, azt mondtam: kell most egy olyan szezon, amikor szinte minden meccsen pályára léphetek. Kozármislenyben a bajnokság első fele a számításaim szerint alakult és remélem mostantól a ZTE-nél is így lesz. A zalai klubnak komoly céljai vannak, de nekem is, hogy megmutassam, több van bennem és nem lehet engem leírni.

A ZTE FC csütörtöki edzésén járva szembeötlő változást tapasztaltunk a ZTE-stadionnál, hiszen „eltűnt” az északi lelátó egy része. Azt az információt kaptuk, hogy az évek óta lezárt és használaton kívüli lelátórészről az élet- és balesetveszélyes elemeket távolították el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!