ZTE FC

2015.06.03. 12:26

Lendvai Miklós távozik a ZTE FC kispadjáról (frissítve)

Zalaegerszeg - Nem Lendvai Miklós vezetőedzővel folytatja a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata – jelentették be szerdán a kék-fehérek.

Kerkai Attila

Információink szerint Lendvai Miklós vezetőedző távozik az első csapat kispadjáról. Kerestük Kocsárdi Gergely klubugazgatót, aki kis türelmet kért, hiszen ezekben az órákban  is tart a csapat idényt lezáró közös ebédje, melyen Végh Gábor többségi tulajdonos is részt vesz. A klubigazgató  jelezte, hamarosan közleményt adnak ki, s ebben minden részletről beszámolnak.

A változások több játékost is érintenek, vagyis lesznek távozók is.

Szerdán  délután fél négykor az alábbi közleményt adta ki a ZTE FC a bekövetkezett változásokról:

"A mai napon a ZTE FC klubvezetése nem hosszabbította meg   Lendvai Miklós vezetőedző szerződését és a teljes szakmai stábnak is megköszönte a munkáját. A játékosok közül a vezetés elköszönt Denis Grbictől és Kovács Györgytől, valamint közös megegyezéssel Farkas Norberttől. További sportsikereket kívánunk nekik! Hajrá ZTE!"

Lendvai Miklóssal tavaly ilyenkor szintén nem hosszabbítottak szerződést, hanem az utánpótlásban kapott munkát. abban A nyáron érkezett Lőrincz Emil távozása után novemberben újra Lendvainak szavazott bizalmat a vezetés. A ZTE tavaszi szezonja viszont nem sikerült, s maga a szakember is jelezte közben, hogy a keret összetételében szükségesek lennének a változások, hogy a korábban kijelölt célok (visszajutás az élvonalba) reális elképzelésekké váljanak.

– Nem ért meglepetésként a döntés, de a magam részéről sem – mondta el érdeklődésünkre a távozó Lendvai Miklós. – Közös megegyezéssel nem hosszabbítottunk, hiszen a télen fél plusz egyéves szerződéseben állapodtunk meg.

Arra a kérdésre, hogy marad-e a klubnál, a szakember egyelőre nem tudott választ adni.

– Erről most tényleg nem esett szó. A magam részéről annyit tudok ehhez hozzáfűzni, ha úgy látják, hogy tudok segíteni a klubnak és feladatot kínálnak, nyitott vagyok a megbeszélésre, hiszen a ZTE-t annál sokkal jobban szeretem, minthogy elzárkózzak egy felkérés elől – tette hozzá Lendvai Miklós.

Kocsárdi Gergely klubigazgatót a további részletekről kérdeztük, hiszen a teljes szakmai stáb mellett a masszőröket is felmenteték a munkavégzés alól.

– Igen, a teljes stábra vonatkozik a döntés – erősítette meg mindezt Kocsárdi Gergely. – Volt egy vezetőségi ülés, melyen értékeltük az elmúlt egy évet és egyértelműen többet várt mindenki a csapattól. A tulajdonos részéről is megfogalmazódott, hogy új impulzusokra van szükség ahhoz, hogy a következő bajnokságnak már úgy vágjunk neki, hogy valóban a feljutáss legyen a cél. Elsődleges feladat most megtalálni az új vezetőedzőt, akinek döntő szava lesz az új stáb kialakításában. Az sem kizárt, hogy a most távozó stábból is helyet kapnak majd az újban, ami bárkire vonatkozhat.

A távozó játékosok közül Denis Grbicnek és Kovács Györgynek lejárt a szerződése, Farkas Norberttel pedig szerződést bontottak. Kocsárdi Gergely nem árult titkot avval, hogy lehetnek még távozók és persze az erősítésekre vonatkozó megbeszéléseik is elkezdődtek.

S hogy ki lesz az új vezetőedző, illetve van-e elképzelés erre vonatkozóan? Végh Gábort, a ZTE FC többségi tulajdonosát kérdeztük.

– Természetesen most már ezen dolgozunk  és következő időszak feladata lesz megtalálni az alkalmas edzőt. Amint sikerül megállapodtunk, azonnal beszámolunk róla a sajtónak és persze a szurkolóinknak is – válaszolta a ZTE FC tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!