ZTE FC

2015.08.24. 13:00

Fejlődnek a fiatalok - Daru és Bedi is remekül játszott szombaton

Zalaegerszeg - A ZTE FC nem csak eredményes, hanem megnyugtató játékkal győzte le szombaton az NB II 4. fordulójában a Dunaújvárost. Azért megnyugtató, mert ha nem is lesz képes mindig ilyen gördülékenyen futballozni Csank János csapata, azt bebizonyította, hogy képes ilyenre.

Kerkai Attila

A 4-0-ra megnyert találkozó elvileg rangadónak indult, hiszen a Dunaújváros tavaly még az NB I-ben szerepelt és a másodosztályú mezőnyben sem a futottak még kategóriába sorolják Artner Tamás együttesét. Az más kérdés, hogy szombaton nem sokat mutatott a vendégcsapat, ám ebben nagy szerepe volt a ZTE FC játékának is. A kék-fehérek ugyanis az első perctől kezdve egyértelműsítették, hogy ezen a találkozón nem akarnak pontot átengedni a riválisuknak. Szépen felépített akciókat vezettek, majd jöttek a gólok is, és különösen az első félidő sikeredett látványosra.

Daru Bence, a ZTE FC támadója például kétszer talált be, és a zalai klub színeiben ez már a harmadik duplája volt (tavasszal a Mezőkövesd, két hete pedig a Budaörs ellen is kétszer talált be), összesen pedig már öt találatnál jár a szezonban, így holtversenyben a szolnoki Gajdos Zsolttal vezeti az NB II góllövőlistáját. Daru gólérzékeny futballista, és amikor a téli átigazolási időszak végén Zalaegerszegre került, sokan hosszú távú befektetésnek gondolták. Most kezdi bizonyítani, hogy van benne fantázia, de ahogy a 21 éves játékos nyilartkozta is van még mit fejlődnie, és a tréningeken ezen dolgozik.

Egy másik fiatal, a 19 éves Bedi Bence pedig talán a zalaiak egyik legtöbbet fejlődött labdarúgója. Már tavasszal is sokat játszott az akkor még Lendvai Miklós irányította csapatban, mostanra pedig gyakorlatilag stabil taggá vált. Persze nem szabad semmit sem elkiabálni, de ha így fejlődik tovább, valóban szép jövő áll előtte. Bedi már nem is csak védőként, hanem középpályás szerepkörben is hasznos tag, és szombaton is néhány forintos labdával bizonyította ezt.

Összességében pedig ezúttal szinte nem is volt gyenge pontja a ZTE FC-nek. És sikerült, amiben Csank János előre csak reménykedhetett, nevezetesen: kiváló szórakozást nyújtott a csapat a hazai nézőknek. Nagy Tamással a középpályán mindenképpen stabilabb lesz a csapat. És vannak még hiányzók is, hiszen Babati, Króner és Patvaros sérült, ha pedig felépülnek, igazi versenyhelyzet alakul ki a csapatba kerülésért. Kellemes gondok ezek...

A találkozóval kapcsolatban meg kell még említeni, hogy a ZTE FC ezúttal a Zalakerámia-ZTE KK kosarasait és vezetőit hívta meg a lelátóra. A futballklubnál a jövőben is tervezik, hogy a város és a megye más csapatait vendégül látják, ezáltal még közelebbi kapcsolatot kialakítva velük. Azt meg csak mellékesen jegyezzük meg: ha a csapat olyan meccseket játszik, mint most szombaton tette, azzal újabb szurkolókat nyerhet meg magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!