ZTE FC

2016.01.05. 15:36

ZTE FC: fiatalok a keretben, 4-5 játékossal tárgyalnak

Kedden megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata. Az új év első edzésén mindenki megjelent, sőt Csank János kerete négy fiatallal is kibővült.

Kerkai Attila

Öt hét pihenőt kaptak a ZTE FC játékosai, s ezen időszak alatt akadt abszolút futball és sportmentes periódus is, ám mindenki kapott egy edzéstervet, így a felkészülés nyitányára megfelelő edzettségi állapotban kellett visszaérkezni. Jelentjük, kedden a vállműtéten átesett Simonfalvi Gábor is melegítőt húzott, ami jó jel, hiszen ő is elkezdhette a munkát, bár ahogy korábban nyilatkozta, s ezt kedden is megerősítették, egyelőre kerülnie kell az ütközéseket.

Ami nem változott, hogy senki nem jelezte távozási szándéjkét a csapattól és új játékos sem érkezett. Természetesen az NB II-ben a második, így feljutó helyen álló ZTE FC vezetői arról nem mondtak le, hogy erősítsenek a télen. A keddi edzés előtt a szakmai stáb és a klub vezetése is hosszasan egyeztetett a lehetséges igazolásokról. Csank János, a ZTE FC vezetőedzője – érthető módon – még korainak érezte bármit is nyilatkozni erről.

– Sok minden változik és változhat, egyelőre újdonsággal én sem szolgálhatok. Meg kell várni azt is, hogy az NB I-es csapatoknál is milyen változások lesznek, ki az, aki mozdítható. Egyelőre mi is a munkára összepontosítunk: ezen a héten még napi egy edzés szerepel a programban, a jövő héttől viszont már napi két tréninggel folytatódik a munka.

A csapat kerete viszont mégis csak változott, hiszen a felnőtt csapattal végzi a felkészülést a klub négy fiatalja. Az U19-es csapat tagjai közül Ekker Milán, Hegedüs Tamás, Gottfried Dávid és Végh Gábor csatlakozott Csank János keretéhez, akik bizonyíthatnak a felnőttek között is.

Arra azért kíváncsiak voltunk, hogy hány játékossal állnak kapcsolatban az egerszegiek, így Kocsárdi Gergely klubigazgatót kérdeztük erről.

– Négy-öt játékossal vettük fel a kapcsolatot, s legfeljebb három új labdarúgót akarunk igazolni, de ez a szám lehet kevesebb is – mondta Kocsárdi Gergely. – Távozó is csak annak függvényében lehet a csapattól, hogy végül hányan érkeznek hozzánk. Azt tudni kell, hogy a szóba jöhető futballistáknak érvényes szerződésük van és sok függ attól, hogy ki és milyen feltételekkel tud elszakadni jelenlegi klubjától.

A ZTE FC a jövő héten kezdi meg a felkészülési mérkőzéseinek sorát: január 16-án Mosonmagyaróváron lépnek pályára az egerszegiek a helyi NB III-as együttes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!