ZTE FC

2015.10.17. 10:08

Csákvár - ZTE FC: hiába egyenlítettek kétszer is...

Két hetes szünetet követően folytatódik a labdarúgó NB II is, melynek 10. fordulójában a ZTE FC Csákváron szeretné tovább gyűjteni pontjai számát.

Kerkai Attila

A ZTE FC  két hete, a legutóbbi fordulóban a Szolnokot győzte le hazai pályán (1-0) és sokat ért számára ez a győzelem, ugyanis még egy helyezést javított addigi pozícióján és fellépett a második helyre. A ZTE FC az eddig lejátszott  mérkőzéseken az egész mezőny legkevesebb gólját kapta, összesen hatot,  és a góllövés terén is az élboly tagja, hiszen 16 találattal a második legtermékenyebb együttes. A gólkülönbség terén viszont listavezető a ZTE FC, ugyanis a legjobb mutatója neki van,  plusz 10.

Ennyit a statisztikáról. Szombaton Csákváron  az önbizalmat növelhetik ezek a mutatók, de Csank János, a zalaiak vezetőedzője sem titkolta, hogy nehéz mérkőzésre számít. Méghozzá azért, mert a Fejér megyeiek különösebb teher nélkül futballozhatnak, ráadásul az eddigi találkozóikon azt is bizonyították, hogy képesek a jó futballra. A ZTE FC viszont ott van az élbolyban és ott is szeretne maradni, amihez pont, vagy pontok kellenek.

A ZTE FC  ráadásul ezzel a találkozóval nyitja hosszú, idegenbeli sorozatát, ugyanis az ősszel  már nem játszik hazai környezetben bajnoki találkozót  a ZTE-stadion centerpályájának felújítási munkálatai miatt, és az Újpest elleni Magyar Kupa-találkozóját is csak albérletben rendezheti meg Andráshidán, vagy Hévízen.

Csákvár - ZTE FC 3-2 (1-0)

Csákvár, 400  néző. Jv.: Szőts (Bozó, Szalai).

Csákvár: Gróf - Fényes, Racskó (Szalai, 46.), Dulló, Baranyai - Molnár Cs., Bakos-  Bartos (Molnár T., 62.), Kocsis, Oldal (Mihály D., 83.)- Makrai. . Vezetőedző: Toldi Gábor..

ZTE FC: Szappanos - Króner, Forgács, Gyagya, Fodor (Horváth P., 77.) - Szakály (Szőllősi, 55.), Nagy T., Bedi - Babati (Városi, 46.), Daru, Horváth R. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Makrai (16.). Bakos (70.), Kocsis (89.),  illetve Szőllősi (57.), Városi (80.).

Kiállítva: Forgács (88.).

A ZTE FC kezdőcsapata ha nem si szolgált meglepetéssel, de akad benne újdonság. A volt csákvári Horváth Roland kezdőként szerepelhet egykori együttese ellen, s  vele együtt vérbeli támadóhármas áll fel Babatival és Daruval kiegészülve. A Csákvár összeállítása igazi kuriózum, pontosabban a mezszámozása: egytől tizenegyig tart  katonás rendben, ami manapság már ritka.

Esőreálló idő fogadja a helyszínen a csapatokat és a nézőket. A talaj biztosan csúszós lesz, hiszen napközben esett és lehet, hogy a mérkőzés közben is rázendít az eső.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

4. perc: Néhány perc játék után már látszik, hogy a talaj nem egyszerűen csúszós, de néhol a pályán áll a víz.

5. perc: Bedi végzett el szabadrúgást a 16-os oldalvonalától, nagyjából az ötös magasságából. Jobbról egyből kapura tűzte a labdát, amit Gróf kiöklözött.

8. perc: Nem lehet finomkodni a labdával, hihetetlenül csúszik a pálya talaja.

10. perc: Egyelőre nincs nagy játék, helyzet sem alakult ki, egyedül Bedi lövése ment kapura.

15. perc: Az első tizenöt perc játékáról az mondható el: a Csákvár próbál támadólag fellépni, de a ZTE védelme eddig minden ilyen próbálkozást  hatástalanít. A zalaiak mintha a gyors megindulásaikban bíznának, eddig ebből láttunk többet.

16. perc: És ott a gól. Szakály csúszott el a térfél közepén, így a labda szabadon maradt, amit középen Makrai elé játszott Kocsis, a támadó pedig belépve az üres területbe, kissé balról, a kiinduló Szappanos felett 12 méterről a hálóba emelt, 1-0.

21. perc: Szakály végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, aki egyből megcélozta a kaput, Gróf pedig majdnem kiejtette a vizes labdát, de másodjára megfogta.

22. perc: Bedi tűzte kapura a labdát, amit vetődve csak kiütni tudott Gróf, Daru egyből ott termett, de jól jött ki a csákvári kapus, így testével fogta  Daru 12 méteres lövését.

24. perc: Visszatérve még a hazaiak találatára: a zalaiak amiatt bosszankodhatnak, hogy egy olyan véletlen után alakult ki a helyzet, amire nem lehet felkészülni. Az más kérdés, hogy a csákváriak és Makrai remekül játszották meg a kínálkozó lehetőséget.

26.perc: Az egyértelműnek látszik, hogy a kapott találat után a ZTE FC mintha többet kezdeményezne. Babatinak akadt két jó elfutása, de Racskó, vagy a pocsolya megállította. Az imént pedig Babati 25 méterről, középről alig lőtt mellé szabadrúgásból.

31. perc: Inkább a mezőnyben zajlik  a játék. A talajról még annyit: a meglőtt és az előreívelt labdák a talajjal érintkezve hihetetlen gellert kap és gyorsul fel, nagyon nehéz így lekezelni.

32. perc: Gyagya kapott sárga lapot.

34. perc: Néhányan Gyagya nevén poénkodnak a lelátóról...

36. perc: Utoljára a talajról: komolyan, mintha a hazaiak pontosan tudnák, hol áll majd meg a labda a tócsákban és hol nem. Az imént Szakályt tréfálta meg ez, ugyanakkor Racskó finoman, átemelte a labdát ugyanott, aztán onnan vezette tovább...

39. perc: Ez egy veszélyes zalai akció volt: Daru passzolt Horváth R. elé, aki átvette azt és 16 méterről el is csavarta a kapus mellett a labdát, de a kapufa mellett is elment az, úgy 30 centivel.

45. perc: Elkezdődött az utolsó perc az első félidőből és egy veszélyes hazai helyzet alalult ki: Kocsis lépett ki középen, aztán megnyúlt a meze (talán Gyagya által), elesett a csákvári játékos, de elmaradt a büntető.

Vége az első félidőnek.

Érkeznek a csapatok a szünet utána pályára. Hazai oldalon már levetkőzött Szalai Tamás, a ZTE FC korábbi játékosa, ami azt jelenti, hogy beáll. zalai oldalon Városi  áll az oldalvonal mellett, Babati hiányzik a pályáról.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Szalai Racskót váltotta, Városi pedig Babatit.

50. perc: A ZTE FC nagyon igyekszik, játékosai próbálnak sokat mozogni, de a Csákvár is iparkodik.

52. perc: Rövid időn belül kétszer is eljutott a zalai kapuig a Csákvár: előbb Kocsis fejelt mellé, majd Bartos lőhetett 17 méterről, de fölé.

54. perc: Nagyon sok a hiba mindkét oldalon, írhatnánk, hogy pontatlanok az átadások, de ezekről sok esetben nem tehetnek a játékosok. Kiszámíthatatlan, hogy a labda végül milyen utat választ.

55. perc: Zalai csere: Szakály jön le, helyére Szőllősi áll be.

57. perc: Egyenlített a ZTE! Molnár Cs. kap sárga lapot, hiszen a kilépő Városi vágta fel. ZTE-szabadrúgás jön a kaputól 20 méterre és az imént beállt Szőllősi bevarrta a labdát, de úgy, hogy valakin megpattant a labda, 1-1.

62. perc: Bartos helyett Molnár T. a pályán a Csákvárnál.

63. perc: Szalai kapott sárgát kezezésért.

64. perc: Ősz van, hullanak a sárgák... Ezt a lapot Forgács kapta, ő szövegért.

66. perc: Ez meleg  helyzet volt zalai szempontból. Forgács a tizenhatoson belül csúszott el, így Molnár T. jutott tisztán lövéshez 12 méterről, de Szappanos megfogta a labdát.

70. perc: Megint vezet a Csákvár. Szappanos kapus jött ki jobbra, hogy tisztázzon, majd középre passzolt, de éppen Bakos elé, aki középről, 24 méterről az üres kapuba lőtt, 2-1.

73. perc: Zalai szempontból az újabb kapott gól volt az, ami az elkerülhető kategóriába tartozott. szappanos rosszul mérte fel a helyzetet, s ahelyett, hogy előre vágta volna a labdát, passzolni akart. Pedig előtte csapata kezdte   tartósabban is megszállni a csákvári térfelet

76. perc: A ZTE jutott a kaputól 25 méterre szabadrúgáshoz, Szőllősi bal alsó sarokba tartó lövését ütötte ki Gróf.

77. perc: Zalai csere: Fodor helyén Horváth P.

79. perc: A ZTE FC hajt az egyenlítésért, de nagyon nehéz előrejutni. A csákváriak jól zárnak, miközben gyorsan kontráznak.

80. perc: És ott van az egyenlítés! Bal oldali szöglet után Városi vette le a labdát 6 méterre a kaputól, majd egyet fordult és a kapus hasa alatt a  hálóba lőtt, 2-2.

84. perc: Így megint az kell mondani, hogy a ZTE-nek van esélye akár még a három pontot is megszereznie, de persze ugyanez igaz a hazaiakra is. Hibázni már nem lehet, mert az végzetes lehet.

85. perc: Városi tört be a 16-oson belülre és elesett Szalai mellett. Nem lehetett pontosan látni, hogy találkozott- e a két láb, mindenesetre a zalai kispad egy emberként ugrott fel reklamálni, míg a hazai szimpatizánsok hevesen tiltakoztak és Jászai Mari-díjat emlegettek....

88. perc: Forgács utolsó emberként fellökte a kilépő Makrait. Piros lap, a zalai védő nem is  tiltakozott. 17 méterről járt a szabadrúgás, középről  Bakos a sorfalba lőtt.

89. perc: Makrai futott le az alapvonalig jobbról, élesen középre adott a kapu előtt érkezett Kocsis és két lépésről a hálóba lőtt, 3-2.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

Vége a mérkőzésnek. A ZTE FC kikapott, de mérkőzés közben kétszer is egyenlített.  A mutatott játék alapján a döntetlen talán igazságosabb lehetett volna, de el kell ismerni, hogy a Csákvár nagyon sokat tett a sikerért és kevesebbet is hibázott a zalaiaknál. Ez pedig számára egy nagy sikert jelentett, ezért meg is érdemelte azt.

 

Ezek is érdekelhetik