ZTE FC

2015.03.18. 13:30

Zetés beszélgetések: büntetésről nincs szó, de a vezetés is többet vár

Zalaegerszeg - A ZTE FC vezetése nem ment el szó nélkül az NB II-es labdarúgó csapat gyenge tavaszi rajtja mellett. Büntetésről egyelőre Kocsárdi Gergely klubigazgató nem beszél, de jelezte: tudatosították a szakvezetés és a játékosok felé is, hogy ennél többet várnak.

Kerkai Attila

Erről is beszélgettünk Kocsárdi Gergellyel, akit előbb a jövő szerdai, jótékonysági mérkőzésről kérdeztük, amikor a csapat a Haladással játszik majd, a bevételt pedig a ZTE FC egyik utánpótlás korosztályú játékosának gyógykezelésére ajánlják fel. Mint megírtuk: a 13 éves Horváth Krisztofer olyan betegséggel küzd, melynek kezelése nem kis terhet ró a családra.

S hogy honnan jött az ötlet, hogy a Haladással játszanak március 25-én a ZTE-stadionban?

– Amikor nyilvánosságot kapott Horváth Krisztoferről a hír, sokan felajánlották segítségüket – mondta Kocsárdi Gergely. – Mi abban is segítünk, hogy a felajánlásokat eljuttatjuk Krisztofer családjának. Aztán a múlt héten Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője keresett meg bennünket, hogy olvastak játékosunkról, s felajánlotta, hogy szívesen eljönnek egy felkészülési mérkőzésre, amely így jótékony jelleget is ölthet. Mi ezt örömmel vettük, és reméljük, hogy jövő szerdán nagyon sok szurkoló jön ki a mérkőzésre, hogy a belépő árával segítséget nyújtson egy tehetséges fiatal felépüléséhez. Azóta a Lenti TE vezetése, edzői és játékosai is jelezték: a soron következő találkozójuk bevételét felajánlják Krisztofer gyógykezelésére.

Az összefogás példás, de összefogásra van szükség a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatánál is. A tavasz eddigi eredményei enyhén szólva sem töltik el elégedettséggel a klub szimpatizánsait, s mint kiderült, a vezetését sem.

A zetés Bedi Bence (kékben) harcol ellenfelével a Békéscsaba elleni meccsen. Az egerszegiek játéka, és az általuk megszerzett pontok száma is elmarad egyelőre a várakozástól. Fotó: Pezzetta Umberto

Kocsárdi Gergelyt arról is kérdeztük, hogy megítélése szerint van-e konkrét oka a vártnál gyengébb tavaszi kezdésnek.

– Nem mehetünk el szó nélkül, főleg a legutóbbi két találkozón mutatott játék mellett – mondta a klubigazgató. – De a megszerzett pontokat is kevésnek találjuk, főleg annak ismeretében, hogy a felkészülés sikeresnek volt nevezhető. A hét első felében egyeztetések zajlottak a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival, átbeszéltük, mi kell ahhoz, hogy a dolgok pozitív irányt vegyenek. Csapatépítésbe kezdtünk, ezt is látni kell, s ilyenkor nem mindig jönnek azonnal a sikerek. Pedig a győzelmek lennének a legjobb építőelemek a továbbiakhoz.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a beszélgetéseken túl nem helyeztek-e esetleg kilátásba büntetést is.

– Van olyan döntésünk, ami büntetésként is felfogható, de konkrétan nem beszélünk erről, és nem is ez a cél. Inkább elősegíteni szeretnénk, hogy pozitív irányba induljon el a csapat, amit szurkolóink is elvárnak tőlünk – tette hozzá a klubigazgató.

A ZTE FC legközelebb szombaton 17.00 órától játszik itthon, amikor a Soroksár lesz az ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!