ZTE FC

2015.02.07. 12:14

Vereség Pápán, de a játékban ez nem volt benne

Szombaton élvonalbeli ellenféllel játszott előkészületi mérkőzést a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely Pápára látogatott. A metsző hidegben rendezett összecsapáson a ZTE nem érdemelt vereséget, sőt közelebb volt a győzelemhez, de végül a Pápa örülhetett.

Kerkai Attila

Lombard FC Pápa – ZTE FC 2-1 (1-1)

Pápa, 150 néző. Jv.: Kovács G.

Pápa: Szűcs  (Horváth G.) – Csizmadia, Jagodics, Bogunovic, Frizoni – Juhász D. (Gál), Stieber A. (Vinkó) - Yannick, Király B. (Pongrácz), Wilson (Waltner) – Popin (Eisenberger). Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

ZTE FC: Szappanos (Hársfalvi) – Króner (Horváth A.), Kovács G., Forgács, Fodor (Farkas N.) – Simonfalvi,  Szakály A. (Szegleti) - Városi, Murai, Babati (Horváth P.) – Délczeg (Vittman). Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Gólszerzők: Király B.  (12.), Csizmadia, 90.), illetve Babati (16.)

Régi ismerősként kapott egy „hátast” Babati Benjamin üdvözlésként Bernardo Frizonitól, amin persze senki sem haragudott meg, hiszen akadtak a két csapat keretében közös pontok. A már említett brazil mellett Milan Bogunovic és  Waltner Róbert is volt már a pápaiak jelenlegi keretéből a ZTE FC labdarúgója, azonban szombaton nem ismerkedni jöttek össze ők sem.

A ZTE FC együttesében bemutatkozott Murai Márk, akit minden bizonnyal szerződtetnek az egerszegiek és pályára lépett Városi Viktor, akit viszont szeretnének leigazolni az egerszegiek. A találkozón  a hideg mellett a szél is még téliesebb hangulatot kölcsönzött a mérkőzésnek, szerencsére a nap sütött, ami azért jól jött. A ZTE jól kezdett, de a 12. percben mélységi indítás után Király B.  lépett ki középen és a kiinduló Szappanos felett szépen emelt a kapuba., 1-0. Viszont nem sokáig vezetett a Pápa, ugyanis négy perccel ezután Szakály A. szerzett labdáért és a remekül indította a középen kilépő Babatit, aki embere mellől szépen gurított a jobb alsó sarokba, 1-1.

Babati visszatérésével érezhetően lendületesebbnek tűnt a korábbiakhoz képest a ZTE támadójátéka és Murai Márk sem ügyetlen futballista, ezt könnyen  megállapíthattuk az első félidőben.  Az egerszegiek teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a pápaiaknak, sőt a jobban is játszottak, a második valamivel kiegyenlítettebb lett a játék. Lendvai Miklós bátran cserélt, így mindenkinek helyet szorított a csapatban.

A ZTE valamivel többet birtokolta a labdát, csak egy rövid ideig volt egy hullámvölgye a zalaiaknak. A 68. percben egy szép akció után Murai lőtt középről, de a gólvonalról kivágták a labdát. Illetve nagyon úgy tűnt, hogy már azon belülről, de hiába reklamáltak a zalaiak, a játékvezető hajthatatlan maradt. Úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a találkozó, aztán a 90. percben Csizmadia egy szabadrúgást védhetetlenül csavart a bal felső sarokba. Csak ennyi lehet a szépséghibája ennek a találkozónak zalai szempontból, ugyanis a ZTE FC futballjában nem volt benne a vereség, s alakul a csapat játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!