ZTE FC

2015.01.29. 17:25

Erős ellenfél vár pénteken a ZTE FC-re

A hűség városában edzőtáborozó ZTE FC labdarúgócsapata második felkészülési találkozóján kikapott, pénteken délelőtt pedig újabb mérkőzés vár rá, amikor az osztrák II. ligás St. Pölten az ellenfele.

Kerkai Attila

A Lendvai Miklós vezette társaság kedden 1-1-es döntetlent játszott az osztrák negyedik ligás Horitschon ellen, majd szerdán késő este a szintén negyedik vonalbeli Drassburg 1-0-ra múlta felül a zalaiakat.

A ZTE FC szakvezetője viszont nem tartotta „drámának" az eredményt, amikor erről kérdeztük.

– Bár kikaptunk, de a játék alapján úgy érzem jobban mozgott a társaság, mint előző nap – értékelt Lendvai Miklós. – Nagyon sokat dolgoztunk eddig, ezt is figyelembe kell venni, de nem fogunk magyarázkodni sem. Tanulságok persze vannak, de nem vagyok feszült, mert tudtuk, mire akarjuk felhasználni az első két mérkőzést az edzőtáborban.


Lendvai Miklós is kíváncsian várja a pénteki mérkőzést. Fotó: Pezzetta Umberto

Pénteken aztán 10 órakor a II. ligás St. Pölten, amely az ötödik helyen telel a bajnokságban lesz az ellenfél. Erről a találkozóról már Lendvai Miklós is úgy fogalmazott, hogy más lesz, mint az előző kettő.

– Erős ellenfelet kapunk, de így is épült fel a felkészülésünk, hogy mostantól jönnek ezek a találkozók. Babati Benjamin sérült és Kovács György is, ráadásul Egerszegen kezdődik a diákolimpiai döntő, így fiataljaink közül többen hazautaznak erre – mondta a szakvezető.

Próbajátékosról egyelőre nem szól a fáma, de ki tudja, hiszen a ZTE FC-nél még nem tettek le róla, hogy erősítsenek. Kocsárdi Gergelyt például megkérdeztük, igaz-e hogy például Józsi György, aki hazatért Zalaegerszegre, és egyelőre csapat nélkül van csatlakozik hozzájuk. A klubvezető annyit mondott: felvették a kapcsolatot a ZTE saját nevelésű futballistájával és elképzelhető, hogy edzéslehetőséget biztosítanak neki, vagyis csatlakozik az együtteshez. Egyelőre ennyit fűzött hozzá a megjelent hírekhez.

A ZTE FC pénteki mérkőzésén terveink szerint mi is ott leszünk és fotókkal is beszámolunk az edzőtábor eseményeiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!