ZTE FC

2014.10.15. 16:02

Két gól - elosztva: A ZTE FC és a Paks döntetlenje a Ligakupában

Zalaegerszeg - Szerdán valóban csikócsapattal állt fel a ZTE FC a Ligakupa F-csoportjában rendezett Paks elleni találkozóján, persze kiegészülve néhány rutinos futballistával. Döntetlennel.

Kerkai Attila

ZTE FC – Paks 1-1 (0-1)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Böcskei  (Farkas, Becséri).

ZTE FC: Czirjék – Pajor, Kovács G. (Farkas N., 46.), Fodor (Simonfalvi, 46.), Aranyos – Szi P., Czibor – Károly B. (Szabó B., 83.), Grbic (Babati, 46.), Dufka  (Bailo, 46.)– Szegleti. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Paks: Máté R. - Kulcsár D., Bagó (Báló, 46.), Szekszárdi, Vági – Kecskés (Rácz, 46.), Kesztyűs – Bor (Barta, 50.), Kiss T., Hahn – Simon A. (Csigi, 46.) Vezetőedző: Csertői Aurél.

 

Ahogy Lőrincz Emil, a ZTE FC vezetőedzője ígérte, több, eddig még a felnőttek között nem szerepelt fiatalt is csatasorba állít. Ebben nem  volt meglepetés, viszont a kezdőcsapatban ott volt Fodor Marcell, aki sérülését  kiheverte. Mindez alapvetően jó hír, ugyanis  visszatérhetett a csapatba, persze a védő sokat kihagyott, így kérdés, hogy mennyit bír egyelőre. Már a 3. percben bravúrral védett Czirjék, aki Bor lövését tolta szögletre, s a továbbiakban is a paksiak irányították a játékot. A 18. percben Simon A. fejese a felső lécről a gólvonalra pattant, de a 22. percben már megzördült a ZTE FC hálója. Egy kipattanóra érkezett tisztán Kecskés és  14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1.

Lényegesen többet támadott a vendégcsapat, a 29. percben Hahn 4 méteres fejesét Czirjék ismét bravúrral hárította. Egy perc múlva jöhetett volna a válasz, de Grbic hiába vezette egy az egyben a kapusra a labdát, fölé lőtt. Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, a ZTE FC-nek csak egy-egy villanása volt.

A második félidőre a zalaiak négy játékost cseréltek, a másik oldalon hármat, de kétségtelen, hogy hazai oldalon így már tapasztaltabb csapat volt a pályán. Ezzel együtt változott a játék képe is, amely kiegyenlítette lett és az 50. percben Aranyos alig fejelt fölé. Sokáig csak mezőny játék zajlott, aztán egy bal oldali szöglet után a 69. percben Simonfalvi bólintott  6 méterről a kapu bal oldalába, 1-1.

Ezzel pedig ismét nyílt lett a mérkőzés, de azért az is látszott, hogy túlzottan egyik fél sem kockáztatott többet a kelleténél. Így érkezett el a hajrá is, gól már esett, így a ZTE FC-nek továbbra is esélye van továbbjutnia a csoportjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!