ZTE FC

2014.04.14. 13:30

A ZTE a Cegléd ellen értékesítette lehetőségeit

Zalaegerszeg - Láthatóan megkönnyebbültek a ZTE FC-nél a szombati győztes találkozó után, hiszen a labdarúgó NB II tavaszi sorozatában most először tudott nyerni a csapat.

Kerkai Attila

A ZTE FC a tavasz során négy döntetlent és két vereséget könyvelt el a szombati, Cegléd elleni találkozóig, melyet aztán végül 2-0-ra nyert meg Lendvai Miklós együttese. A látottak alapján megérdemelten, még azzal együtt is, hogy a második félidőben a vendégeknek akadtak kifejezetten jó periódusaik, amikor jobban futballoztak az egerszegieknél.

A mérkőzés egészét nézve viszont nem férhet kétség a ZTE FC sikerének jogosságához. Ami szembetűnő volt, hogy a zalaiaknak továbbra is a támadásépítésekkel akadnak gondjaik, és valószínűleg így lesz ez mindaddig, amíg a sérültek nem épülnek fel. Mostanra ugyanis bebizonyosodott, hogy vérbeli góllövő csatár nélkül nehéz hatékonyan támadni. Darko Pavicevicet lehetett szeretni vagy sem, de ő éppen ezt a kategóriát jelentetette a csapatban. Lehet mondani azt is, könnyű volt neki, hiszen a csapat játéka úgymond rá épült, de ha a mostani helyzetet nézzük, valószínűleg előbbre tartana a csapat is, ha hétről hétre szerepelne a támadósorban egy hasonló kaliberű futballista. Külön pech, hogy a télen érkezett Vittman Ádám már a harmadik tavaszi találkozón megsérült, hiszen ő valóban olyan futballista, akiben benne van a gól, ezért a visszatérése vélhetően sokat jelent majd együttesének is.

Az egerszegi Tanque (fehérben) és a ceglédi Farkas harcából előbbi kerül ki győztesen. A zalaiaknál hiányzik a vérbeli góllövő. Fotó: Katona Tibor

Mindezzel együtt az is igaz, senkinek sincs megtiltva a góllövés, viszont a kapu előtti határozottság továbbra is hiányzik. A Cegléd elleni mérkőzés esetében ellenben hiba lenne kihagyott lehetőségekről beszélni, mert ezekből csak kevés akadt. Szerencsére ami adódott, abból született két gól, s ez is már előrelépés. Lendvai Miklós, a ZTE FC vezetőedzője is erről beszélt a mérkőzés után, hogy ez a siker talán minden téren lendületet ad majd csapatának.

Persze a kék-fehérek újabb gondokkal szembesülnek, hiszen a téli játékosmozgás következtében szűkössé vált a keret. Szombaton Denis Grbic gyűjtötte be az ötödik sárga lapját, ő tehát biztosan kihagyja a következő, Sopron elleni idegenbeli találkozót. Aztán ott van a brazil Tanque, aki felelőtlen volt, és kiállíttatta magát. Biztosan eltiltást kap, legalább két meccseset, így tovább szűkülnek a szakvezetés lehetőségei.

Kapcsolódó hír:

A ZTE FC első tavaszi sikere

Ezek is érdekelhetik