ZTE FC

2013.12.17. 10:02

Safet Jahic felbontotta szerződését a ZTE FC-vel (frissítve)

Zalaegerszeg - Safet Jahic, a ZTE FC labdarúgó csapatának szlovén hálóőre kedden közös megegyezéssel felbontotta szerződését az egerszegi klubbal.

Kerkai Attila

Az NB II-es klub anyagi nehézségei ismertek, s ezt elégelte meg Safet Jahic, aki úgy döntött: inkább lemond arról a tartozásról, melyet vele szemben felhalmozott a klub, így szabadon igazolható játékossá vált. A hálóőr és a klub közötti megállapodás keddtől semmisség vált erősítette meg a játékos és a zalai klub is.

-Nem jelentettem fel a ZTE FC a FIFA-nál, de ha nem sikerült volna megegyeznünk, valószínűleg nem lett volna más lehetőségem - reagált Safet Jahic keddi beszélgetésünkkor azokra a hétvégi sajtóinformációkra, melyek vele kapcsolatban jelentek meg. - Most viszont úgy döntöttem, hogy inkább lemondok a velem szemben felhalmozott tartozásról, hogy távozhassak. Sajnálom, hogy ezt kellett tennem, de nem akartam tovább várni, hiszen eddig csak hitegetés volt, fizetés nem. Nagyon szerettem itt játszani, a városban is jól éreztem magam, és meg akartam mindent tenni annak érdekében, hogy a csapat ismét az élvonalba kerüljön. A klub két lehetőséget adott: vagy várok továbbra is a négy havi elmaradt béremre, vagy elengedem azt és távozhatok.

Safet Jahic a jövőjére vonatkozó kérdésre úgy felelt, hogy több helyre is hívják.

-Két magyar élvonalbeli csapattal, illetve egy angol második és egy harmadik ligás együttessel is kapcsolatban áll a menedzserem - mondta. - Hangsúlyozom, nem akartam mindenáron elmenni innen, hiszen tényleg nagyon megszerettem Zalaegerszeget, de most ezt kellett tennem. Nagyon remélem, hogy a ZTE hamarosan visszajut az NB I-be és ehhez sok sikert kívánok a klubnak és a társaknak is.

Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője megerősítette, hogy közös megegyezéssel válnak el útjaik a kapussal. Arra a kérdésre, hogy másokkal kapcsolatban várható-e hasonló lépés, annyit mondott: Buzás Viktorral valószínűleg szintén közös megegyezéssel szerződést bontanak, de ez az opció egyébként az eredeti megállapodásukban is szerepelt.

Azt pedig, hogy a többi játékos milyen lépésre szánja el magát, egyelőre még nem tudni. Olyan információk jutottak el hozzánk, hogy a héten a klub várhatóan fizet (hogy a teljes tartozást, vagy annak csak egy részét, ezt nem tudni), de mérget venni erre most már nem lehet...

Most már tényleg konkrétumokra várnak a játékosok és a csapat szurkolói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!