ZTE FC

2013.12.30. 16:10

Elképzelés már van

Zalaegerszeg - Lendvai Miklós egyelőre nem tudja, mit hoz számára és a ZTE FC csapatának is a jövő, csupán egy fix időpont van: a társaság január 13-án találkozik, amikor a felkészülés kezdődik.

Kerkai Attila

A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapatával kapcsolatban az elmúlt hónapokban inkább csak az anyagi gondokról esett szó. Pedig a csapat az ötödik helyen telelhet és lenne remény arra is, hogy még szorosabban a közvetlen élbolyhoz tartozzon – ehhez azonban rendeződnie kellene a körülményeknek a klubnál.

Karácsony előtt Zalaegerszeg város közgyűlése 20 millió forintos rendkívüli támogatást szavazott meg a klub számára, hogy rendezze a játékosokkal szembeni tartozását. Információink szerint kéthavi bért fizetett ebből a klub a labdarúgóknak, a teljes adósságállomány viszont ennél több.

Nehezen elképzelhető, hogy Lendvai Miklós (balról) ne számítana Darko Pavicevic-re a jövőben. Fotó: Katona Tibor

A bizonytalanság tehát továbbra sem oszlik, ezért kerestük meg Lendvai Miklós megbízott vezetőedzőt: mivel, kikkel tervez, s egyáltalán tervezhet-e... (Hivatalosan továbbra is Simon Antal a kinevezett szakvezető, akinek szintén tartozik a klub, de szeptember óta fel van mentve a munkavégzés alól).

– Szabadságon vannak a játékosok és január 13-ig így lesz ez, hiszen akkor kell visszatérniük – mondta el érdeklődésünkre Lendvai Miklós. – Safet Jahic elment és úgy tudom, hogy a fiatal Holdampf Gergő is Németországban kezdi meg a felkészülést. Nálunk amatőr szerződéssel volt az ősszel, ha kapna a ZTE-től ajánlatot, valószínűleg maradna. Egy tizenkilenc éves játékosról van szó, akit érdemes lenne megtartani. A többiekről viszont semmit nem tudok, szóbeszéd szintjén értesülök néhány dologról, de az mind csak mendemonda... Az idény végeztével elkészítettem az értékelésemet a csapatról és a játékosokról egyaránt, ezt átadtam a klub vezetésének. Természetesen a tervezett keretet is leírtam, s eddig jutottunk el.

Lassan viszont kezdődik a felkészülés, s ilyenkor esetenként már igazolásokról is be lehetett számolni. A ZTE FC jövőjével kapcsolatban viszont egyelőre sok a bizonytalanság. Az, hogy egyáltalán milyen kerettel vághat neki a felkészülésnek, s milyen tervei lehetnek a tavaszt illetően. Viszont érdekes lehet, hogy Lendvai Miklósnak milyen elképzelései vannak, s kikre számítana.

– Én úgy írtam le a terveimet, ha rendeződne minden... – folytatta a szakvezető. – A bizonytalanságra ugyanis nehéz alapozni, jó lenne tisztán látni a játékosmozgást. Az általam elképzelt keretben jó pár eddigi játékos nem szerepel, de újak sem, hiszen ehhez előbb tudni kellene, hogy kik mennek el. Azok a fiatalok viszont benne vannak az elképzelésekben, akikre alapozni lehet, akár hosszabb távon és azok is, akik bizonyítottak. Azt gondolom, hogy előbb valóban a célokat kellene meghatározni, s aztán megjelölni a követendő programot.

Lendvai Miklós szerint „ha nagyon pozitív irányba mozdulnának el a dolgok", akkor a kalapban még az élvonalbeli feljutás esélyéről sem kellene lemondani, de ha egy csökkentett költségvetés valósul meg a klubnál, akkor egyértelműen a fiatalokra kell koncentrálni. Az NB II-es tagság megőrzését ugyanis szerinte ez sem veszélyeztetné, ám ehhez egy jó felkészülés is kellene – persze megfelelő háttérrel a munkához.

Végezetül pedig a Lendvai Miklós személyét érintő kérdés az: jelenleg ő a ZTE FC szakvezetője?

– Igazából eddig konkrétan senki sem mondta, hogy mi lesz velem. Magyarul, nem tudom... – felelte a felvetésre. ám Dézsi Attila ügyvezető korábban úgy nyilatkozott, hogy Lendvai Miklóssal képzelik el a jövőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!