Zenei hírek

2016.09.10. 15:21

Néhány napja új dallal rukkolt elő a dallamos metalcore-zenekar

Első nagylemezének felvételein dolgozik a dallamos metalcore-zenét játszó LoveCrose. Az öttagú csapat a napokban tette közzé a tervezett album korábban még nem ismert dalát, s hamarosan egy újabb bemutató is várható tőlük.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt lapunknak a 2012 júniusa óta létező zalaegerszegi zenekar egyik gitárosa, Csiszár Ádám. Mint mondotta, az utóbbi időben egy kicsit visszavettek a tempóból, csak azokon a koncerteken voltak jelen, amiket már korábban lekötöttek. Így augusztus 20-án Keszthelyen léptek fel, míg előtte pár nappal Győrben játszott a csapat.

- Tudatosan úgy terveztük, hogy minden energiánkat az album készítésére fordítjuk - magyarázta Ádám. - Jól haladunk, tulajdonképpen egyetlen dal felvétele hiányzik már csupán. Ha elkészülünk vele, egy újabb feladat vár ránk, a hanganyag birtokában szeretnénk kiadót keresni.

Ádám részleteket is elárult a terveik szerint novemberre várható lemezről. Az albumra 10 dal kerül, amit esetleg egy intróval egészítenének ki. A dalok többsége az elmúlt egy évben született, de két régebbi szerzeményt is rögzítettek, olyanokat, amiket a közönségük kifejezetten kedvelt. A lemez címe Alvilág és ég lesz, ami utal egy korábbi szerzeményükre, hiszen annak szövegében is szerepel ez a szókapcsolat. Ami a zenét illeti, maradnak a jól bevált dallamos metalcore mellett, de kicsit kiegészítik azt elektronikus és szimfonikus elemekkel is. Nemcsak a lemezen jelenik majd meg ez a hangzásvilág, hanem élőben is szeretnék vele kiegészíteni a megszólalásukat. Ezt úgynevezett samplerek segítségével, előre felvett hangsávok révén lehet megoldani, emiatt a jövőben laptopot is visznek magukkal a koncertjeikre.

A négy éve alakult LoveCrose jelenlegi felállása. Balról jobbra Szekeres Attila és Csiszár Ádám gitáros, Volner Márk énekes, Kiss Benedek dobos, valamint Böröcz Gábor basszusgitáros Fotó: archív

- Valamennyi olyan dal felkerül az albumra, amihez korábban klip vagy szöveges videó készült - folytatta a gitáros. - Ilyen A magunk útja, A mennyem, a poklom, a Távol, s most legutóbb A kiválasztott. Még egy klipet terveztünk, azt a Felismerés című dalhoz, aminek felvételére a terveink szerint jövő hét végén kerül sor.

Ádám hozzátette: ezt a klipet egy veszprémi stábbal készítik, és egy történetre épül. A kisfilmben a zenekar tagjai - Ádám mellett Kiss Benedek dobos, Böröcz Gábor basszusgitáros, Szekeres Attila gitáros és Volner Márk énekes -, illetve két további szereplő is látható lesz, ugyanis két párhuzamos szálon fut a sztori.

- Ezt a klipet valamikor október közepén-végén jelentetjük meg, vagyis még az albumot megelőzően - sorolta tovább a LoveCrose zenésze. - A lemez megjelenését követően pedig ismét a koncertezésre fektetjük a nagyobb hangsúlyt, azt tervezzük, hogy jövő év januárjától ismét folyamatosan járjuk az ország különböző klubjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!