Zenei hírek

2016.02.18. 06:52

Feljövőben az egerszegi rap, zászlóshajó lesz a Flashback?

Lehet szeretni, lehet nem szeretni a rap zenét, de abban azt hiszem, mindenki egyetérthet, hogy e zenei stílus legnagyobb magyarországi előadója s együttese Gansxta Zolee és a Kartel. A zalaegerszegi bulijuk előtt egy feltörekvő helyi együttes, a Flashback lépett fel.

Mikó-Baráth György

Így nyilatkozott erről a zenekar egyik MC-je, Horváth Gergő: „Ez egy szenzációs élmény volt! Apám nagyon imádta Zolee-t. Az első kazettát tőle nyúltam le, a Pokoli lecke albumot. Benyomtam a walkman-embe és addig hallgattam, amíg el nem szakadt a szalag. Azóta is imádjuk őket! Ez egy hatalmas dolog volt nekünk, hiszen Zolee azon kevés magyar rapperek közé tartozik, akinek állandó zenekara van, s ez a mi megalakulásunkra is nagy hatást gyakorolt.” De ugorjunk vissza 2014 nyarára, hiszen akkor alakult az együttes.

A zalaegerszegi fellépésen
Fotó: Kása Gábor

„Előtte ketten rappeltünk már, számítógépes alapokra, de úgy gondoltuk, hogy élő zenekarral lenne ez igazán ütős. Egy épületben próbáltunk a Trash névre hallgató punk bandával, ott ismertük meg Csákvári Tibort, a mostani billentyűsünket. Volt egy balatoni hip-hop fesztivál, ahova közösen készítettünk egy számot. Felvettük, összenéztük és szinte egyszerre szólaltunk meg, hogy ebből csináljunk már egy zenekart”! - emlékezett a kezdetekre Gergő.

A zenekar tagjai a Pokolgépből ismert Nagy Dáviddal

A zenekarban egyszerre billentyűs és vokalista szerepet is betöltő Csákvári Tibor is nagyon büszke az eddigi eredményeikre. „Összehoztunk egy albumnyi anyagot, addig szándékosan nem is vállaltunk fellépést. Tettük mindezt minden külső segítség nélkül, mindent mi rögzítettünk, saját stúdióban. Sikerült kiadni a lemezt, amit az Artisjus hitelesített is. Úgy gondolom, nem kis szó ez manapság!” Az első fellépésről is érdeklődtünk a Csáki művésznévre hallgató zenésznél.

„Az első hivatalos fellépésünk még októberben volt a zalaegerszegi Októberfeszten, a Sportcsarnok előtt. Felléptünk egy halloween bulin, ott összehaverkodtunk a Pokolgép gitárosával. Vele tervezünk egy közös számot is, valamint ő segít nekünk leendő, budapesti bulik szervezésében.” A jövővel kapcsolatban nagyon biztató híreket hallhattunk a fiatal zenészektől. „Kardos Horváth Jánost a Kaukázus zenekarból már nagyon régóta ismerjük, vele, s a Kartel egerszegi gitárosával, Takács Vilkóval is megbeszéltük már, hogy benne vannak egy-egy közös dal készítésében. Így most a legfontosabb célunk, hogy egy pár számos EP-t csináljunk, mondjuk 5 különböző előadóval karöltve.”

A legközelebbi fellépésről még nem tudtak a zenekar tagjai pontos választ adni, hiszen több program is szervezés alatt áll. De a legvalószínűbb, hogy ismét egy zalaegerszegi buliban találkozhatnak az eddigi s leendő rajongók az újdonsült zalai rapcsapat tagjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!