Zenei hírek

2015.12.20. 13:40

Régi és vadonatúj dalok is szerepelnek a Kocsmazaj új nagylemezén

Zalaegerszeg – Bár nem tartozunk a legaktívabb zenekarok közé, évente azért előrukkolunk egy-két új dallal, amelyekből aztán idővel egy lemez is összeáll. Utóbbinak most jött el az ideje.

Gyuricza Ferenc

Mindezt az alterpop zenét játszó Kocsmazaj vezetője, az énekes-basszusgitáros Böröcz Roland mondta lapunknak. A zenekar kilenc dalt tartalmazó CD-je, a Láttam a szívedben a napokban jelenik meg. 

– Kilenc dal szerepel az albumon, köztük azok a szerzeményeink, amelyeket a 2011-es Tíz év, tíz dal című jubileumi CD-nk óta írtunk – sorolta Böröcz Roland. – Ezek között vannak olyanok is, mint például a Rám talál, az Így lesz jó és az Adj még borodból, amiket a koncertekről már jól ismerhet a közönség, s olyan is, amit egészen frissnek tekinthetünk. Ez utóbbi a Viszontlátásra. A CD igazi meglepetését azonban egy közel tízéves dal jelenti, amivel annak idején komoly terveink voltak, de az élet úgy hozta, hogy akkor mégis parkolópályára került. Ez a dal a Láttam a szívedben, ami a lemez címadó szerzeménye is lett.



Böröcz Roland hozzátette: ez utóbbi dalt – ami zenéjét és szövegét tekintve is sokkal populárisabb, mint a Kocsmazaj-szerzemények többsége – még a régi énekesnőjük, a zenekarral 2001 és 2010 között együtt dolgozó Bogdán Noémi hangjára írták. Miután jelenlegi társai – Antal Péter gitáros, Pacsa András énekes-billentyűs és Fehér Zsolt dobos – is úgy vélekedtek, hogy a Láttam a szívedben jelenleg is életképes, ezért újra előveszik azt. 

– A tíz év alatt eddig soha nem játszottuk a koncertjeinken, így a Láttam a szívedben nemcsak lemezen debütál, hanem élőben is – folytatta a zenekar vezetője. – A CD megjelenését ugyanis lemezbemutató koncerttel kötjük össze, s erre meghívtuk Noémit is, aki a tervek szerint 6-8 dalban is közreműködik majd. Így a repertoárban újra lesznek olyan régi dalok, amelyek évek óta nem szerepeltek benne.
Az említett lemezbemutatót – ami a zenekar hagyományos évzárója is lesz egyben – Lentiben tartják, december 26-án. Böröcz Roland ennek kapcsán úgy fogalmazott, néhány éve rendszeresen a határ menti kisvárosban búcsúztatják az évet. A változás csupán annyi, hogy most nem a megszokott helyen, az Egy Clubban lépnek fel, hanem a Dallas-ban, míg vendégként ezúttal a helyi fiatalokból álló Intruders, valamint egy zalaegerszegi zenekar, a Gubanc Band játszik előttük. 

– Lassan körvonalazódnak a 2016-os évi tervek is – tette hozzá az énekes-basszusgitáros. – Kaptunk egy megtisztelő, ugyanakkor igencsak nagy kihívást jelentő felkérést, egy egész estés játékfilmhez írhatunk zenét. Nemcsak azt a két dalt, ami a filmben is elhangzik majd, hanem a teljes aláfestő zenét. Miután ezek instrumentális kis dallamok lesznek, számunkra is újdonságot jelentenek, ugyanis korábban soha nem foglalkoztunk ilyesmivel. A másik nagy célkitűzésünk pedig az, hogy a lehető legtöbb helyre eljussunk, s minél több embernek megmutathassuk, hogy mit is jelent a Kocsmazaj-érzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!