Zenei hírek

2013.06.11. 07:21

Megjelent az új Black Sabbath album

Hétfőn került a boltokba a Black Sabbath legújabb, 13 című nagylemeze. A zenekar 1978 óta most először adott ki stúdióalbumot Ozzy Osbourne énekessel.

Gyuricza Ferenc

A legendás hírű Black Sabbath újjáalakulása ugyanakkor nem tejes, hiszen Bill Ward dobos nem vett részt a közös munkában, helyette a Rage Against The Machine tagja, Brad Wilk dolgozott együtt Ozzy Osbourne énekessel, Tony Iommi gitárossal és Terry Geezer Butler basszusgitárossal. A felvételek Los Angeles-ben zajlottak, a producer a hétszeres Grammy-díjas Rick Rubin volt.

Az új albumról a God Is Dead című dalt mutatta be először a Black Sabbath, a közel kilenc percnyi időtartamú szerzemény mr április 18-án megjelent kislemezen, s rögtön az első helyet szerezte meg a legtöbb rockzenei listán. Az album fogadtatása is hasonlóképpen alakult, már az előrendelések alapján az élre került. A zenekar közben a televízióban is népszerűsítette a 13 című nagylemezt, a Magyarországon is kedvelt CSI - Helyszínelők című sorozat évadzáró részében az End Of The Beginning című dalt adta elő a Black Sabbath.

Időközben elkészült a God Is Dead című dal videoklipje is, amelynek bemutatóját az eredeti tervekkel szemben ugyancsak bemutatták hétfőn. A kisfilmet a Peter Joseph rendező nevével fémjelzett Zeitgeist sorozat jeleneteiből vágták össze.

Ezek is érdekelhetik