Zenei hírek

2013.06.25. 18:57

Gitárosa nélkül dolgozik tovább a Rómeó Vérzik

Megvált Vörösmarti Imre gitárostól, azaz Ermitől a Rómeó Vérzik. A felvidéki zenekar a nyári koncertjein kisegítő zenésszel lép fel.

Gyuricza Ferenc

A zenekar saját honlapján jelentette be a személyi döntést, eszerint az elmúlt hét péntekén egy sikeres zentai koncert után jelentette be a gitáros, hogy nem kíván tovább a Rómeó Vérzik tagja lenni, így a másnapi koncerten, Verpeléten már nélküle lépett fel a csapat. A szétválás okairól egyik fél sem nyilatkozott.

A basszusgitáros-énekes Kovács Koppány által alapított és vezetett Rómeó Vérzik a jelenleg a legnépszerűbb felvidéki magyar rockzenekar, amely 1995-ben alakult. Eleinte Szlovákiában vetették meg lábukat, majd Magyarországon is egyre nagyobb rajongótáborra tettek szert. Az első koncertjeiket Felvidéken adták ismert magyar zenekarok előtt, később Magyarországon is gyakran felléptek, ma már sokkal többet játszanak Magyarországon. Bemutatkozó albumuk - néhány nem hivatalos kiadvány után - 1999-ben jelent meg Kettőre indulunk címmel.

Vörösmarti Imre 2010-ben csatlakozott a Rómeó Vérzik együtteshez, előtte a Jolly Roger tagja volt. Kiválásával új helyzet állt elő a Rómeó Vérziknél, a nyári koncerteken - így a fesztiválfellépéseken is - a Pokolgép volt gitárosa, a Helland és a Kényes Foltok zenésze, Nagy Dávid segíti ki a csapatot.

Ezek is érdekelhetik