Zenei hírek

2013.05.24. 08:37

Őszre várható a Carcass visszatérő albuma

A Nuclear Blast Records jelenteti meg a Carcass visszatérő nagylemezét. Az őszre várható Surgical Steel című album a zenekar első stúdiómunkája lesz az 1996-os Swansong óta.

Gyuricza Ferenc

Az extrém metal egyik vezető képviselőjének számító Carcass visszatérése régi vágya már a rockzenében jártas rajongóknak, hiszen az 1987-ben alapított együttes a többszöri stílusváltás ellenére is mindig úttörőnek számított a színtéren. A kezdeti időszakban a grindcore és goregrind műfaj meghatározó képviselői voltak, majd a dallamos death-metal képviselőinek taposták ki az ösvényt, végül pedig a hangulatos death and roller zene mellett kötelezték el magukat. Az együttes az 1996-os Swansong után ugyan feloszlott, ám 2007 óta többé kevésbé újra aktívnak számítanak, legalábbis azóta számos koncertet adtak, többek között hazánkban, a Szigeten is felléptek. Új album elkészítése azonban sokáig nem volt napirenden, ám az utóbbi időben erről is megváltozott a zenekar tagjainak véleménye, így várhatóan ősszel boltokba lesz a zenekar legújabb kiadványa, a Surgical Steel. Az új nagylemezen a zenekar eredeti tagnak számító a gitáros-énekes Billy Steer és a basszusgitáros-énekes Jeff Walker mellett két új tag, a dobos Dan Wilding és a gitáros Ben Ash játszik. Dan Wilding korábban többek között az Aborted és a Trigger The Bloodshed tagja volt, de élőben kisegítette a Heaven Shall Burn együttest is, míg Ben Ash a Pig Iron, a Desolation és a Liquefied Skeleton révén vált ismertté. Az együttes alapítói közül a dobos Ken Owen is közreműködik a lemezen, néhány dalban énekesként hallhatjuk őt.

Az új album elkészítésében két világhírű producer vett részt, a többek közt a Napalm Death, a Bolt Thrower, a Gorefest, a Sinister és a Cannibal Corpse lemezein egyaránt dolgozó Colin Richardson, illetve a Megadeth, az Accept, az Exodus és a Testament mellett is tevékenykedő Andy Sneap.

A Carcass a nyár folyamán mindössze két európai fesztiválon lesz látható, így augusztus 7-én a csehországi Brutal Assault egyik főzenekara lesz a brit csapat, majd másnap a németországi Party San színpadán adnak koncertet.

Ezek is érdekelhetik