Zenei hírek

2013.05.15. 09:23

Jövőre nagyzenekarral turnézik az Apocalyptica

Bár idén egy éves pihenőjét tölti az Apocalyptica, a zenekar közben már készül a következő esztendőre. 2014-ben egy nagyzenekarral közös turnén vesznek részt.

Gyuricza Ferenc

A különleges turné az Apocalyptica történetének eddigi legnagyobb szabású vállalkozása lesz. A finn zenekar az ugyancsak az északi országból való, 25 fős klasszikus zenekarral, az Avanti Orchestra-val indul útnak. A márciusban kezdődő turnén az Apocalyptica dalait mutatják be eddig még sosem hallott hangzásban. A koncertsorozat Finnországban kezdődik, majd érinti a balti államokat, Oroszországot, Lengyelországot és Németországot is. Magyarországi koncert egyelőre nincs a tervezett helyszínek között.

Az Apocalyptica a jelenlegi elképzelések alapján 2013-ban egyetlen koncertet ad, ám ez is egyedülálló lesz a maga nemében. Júliusban a németországi Lipcsében Richard Wagner születésének kétszáz éves jubileumát ünneplik, s ennek keretében az Apocalyptica a helyi szimfonikus zenekarral mutat be egy száz perces programot, amihez egy színházi társulat és egy balett együttes is társul.

Ezek is érdekelhetik