Zenei hírek

2013.05.23. 09:22

Feszültségek a System Of A Down tagjai között

Akár az énekes Serj Tankian nélkül is elkészítené új albumát a System Of A Down. A zenekar tagjai eltérő módon gondolkodnak a jövőjükről, ezért feszültség alakult ki köztük.

Gyuricza Ferenc

A System Of A Down 2005-ben jelentette meg eddigi utolsó albumát, s bár az együttes 2011 óta újra turnézik, egyes tagok már türelmetlenül várják a közös munka folytatását. Az aktív zenélés gátja jelenleg Serj Tankian énekes, aki időközben elindította szólókarrierjét, mely a vártnál sikeresebben alakult. Az együttes basszusgitárosa, Shavo Odadjian azonban úgy látja, éppen emiatt nem tudnak új System Of A Down lemezt készíteni, s mindennek egy közösségi oldalon elhelyezett üzenetében is hangot adott.

A System Of A Down basszusgitárosa meglebegtette annak lehetőségét is, hogy akár Serj Tankian nélkül, egy másik énekessel is hajlandó lenne közös albumot készíteni. A zenekar több tagja azonban másként gondolkodik minderről, így hivatalos közleményt adtak ki, amiben részben elhatárolódnak a basszusgitárosuk véleményétől.

A System Of A Down augusztustól újra Európában turnézik, ennek során fellépnek többek között Oroszországban, a nyugat-európai államokban, de Lengyelországban, Csehországban és Ausztriában is, magyarországi koncertről viszont továbbra sincs szó. A zenekar által kiadott közlemény arra is kitér, hogy a koncerteken mind a négy zenész, azaz Serj Tankian énekes, Daron Malakian gitáros-énekes, Shavo Odadjian basszusgitáros és John Dolmayan dobos is jelen lesz. Az új albummal kapcsolatos új információt azonban nem tartalmazott a zenekar állásfoglalása.

Ezek is érdekelhetik