Zene

2017.08.04. 19:40

A német közönséget is elbűvölte a tamburamuzsika

NAGYKANIZSA Irigylésre méltó helyzetben van a hat helyes, életvidám fiatalember. Amerre megfordulnak, mindenütt vastaps fogadja őket. Nem pusztán a sármjuk miatt. A muzsikájukkal kápráztatnak el mindenkit, ami a hangszereikből, azokból a "fura", gitár alakú húrosokból felcsendül.

Szabó Zsófia

A Stobos Tamburazenekar ifjú tagjai immár tíz éve zenélnek hazai, jobbára zalai és környékbeli színpadokon, rendezvényeken, ám Horvátországban is letették már névjegyüket a fiúk, akik gyakorlatilag a közönség szeme előtt cseperedtek felnőtt férfiúkká. A srácok nemrégiben olyan helyen is színpadra álltak, amit életük "leglegleg" fellépéseként emlegetnek.

- Július közepén Hamburgba utazott a csapat - mesélte a Stobos Tamburazenekar vezetője, Havasi Ákos. - A Nemzetek Fesztiválján léptünk fel, ami egy kétévente megrendezett, jelentős művészeti-kulturális esemény. Európa számos országából érkeznek zenészek, táncosok az eseményre. Idén részt vehettünk mi is, Tatár Csaba, a kanizsai fúvósok karnagyának közbenjárásával - részletezte a csapat vezetője.

A Stobos Tamburazenekar fiatal csapata: Vargovics Máté, Hegedűs Erik, Lukács Norbert, Havasi Ádám, Horváth Bálint és Havasi Ákos- Fotó: Kummer Nándor

A fiúk hol pódiumon, hol pedig szabadtéri placcon léptek fel. Először tartottak az olykor több száz fős közönség fogadtatásától. Lévén rajtuk kívül más olyan zenekar nem volt, akik tamburazenét játszottak volna.

- Jobbára népdalokat és tamburára átdolgozott popdalokat adtunk elő magyarul és horvátul - vette át a szót Havasi Ádám, a zenekar egyik tagja. - Öt fellépésünk volt a négynapos program során. Szerencsére mindegyiken sikerült jó hangulatot teremteni. A zömmel fiatalokból álló közönséget elragadta a tamburazene. Sok gratulációt kaptunk. A tamburából felcsendülő zene szeretteti magát. S nekünk pedig jó érzés, hogy amit mi szeretünk, az másoknak is tetszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!