Zene

2017.08.04. 19:15

LoveCrose zenekar: Metalcore zúzással alakult át a popsláger

ZALAEGERSZEG Az ezredforduló időszakának talán egyik legnagyobb popslágere volt az Eiffel 65 együttes Blue című dala. Ezt változtatta át most metalcore stílusú zúzássá a zalaegerszegi LoveCrose.

Gyuricza Ferenc

Az öttagú csapat teljesen váratlanul rukkolt elő a dalhoz készült videoklippel, de nemcsak ezzel lepték meg rajongóikat, hanem magának a témának a kiválasztásával is. A Blue ugyanis a zenekar által játszott modern metal, illetve metalcore irányzattól igen távol álló eurodance műfaj legismertebb dalainak egyike.

A LoveCrose gitárosa, Csiszár Ádám korábban már beszélt lapunknak arról, hogy a nyár folyamán egy igen meglepő húzásra készülnek, erre a feldolgozásra azonban senki sem számított.

A képen balról jobbra Böröcz Gábor basszusgitáros, Csiszár Ádám gitáros, Volner Márk énekes, Szekeres Attila gitáros és Kiss Benedek dobos. Ők öten alkotják a zalaegerszegi LoveCrose együttest - Fotó: archív

A LoveCrose 2012-ben alakult, s több tagcserét követően, 2015-re alakult ki a jelenlegi felállása, amikor az énekes Volner Márk csatlakozott hozzájuk. Rajta és a már említett Csiszár Ádám gitároson kívül a basszusgitáros Böröcz Gábor, a dobos Kiss Benedek, továbbá a szintén gitáron játszó Szekeres Attila tagja a zenekarnak. Első videoklipjük 2015-ben jelent meg, ez év tavaszán pedig kiadták első albumukat is, az Alvilág és ég című nagylemezzel a kritikusok véleménye szerint a hazai metalcore/modern metal színtér egyik legjelentősebb alkotása született meg, amely után több budapesti koncertet is adott a csapat.

A LoveCrose zenéjének jellegzetességét mindig is az adta, hogy a műfaj alapkövetelményének számító zúzós gitárjátékot, illetve a hozzá tartozó üvöltözős vagy kiabálós, screamo stílusú éneket igyekeztek dallamossággal ellensúlyozni. Ez a törekvés már a bemutatkozó nagylemez dalain is érződött, az Eiffel 65 dalának feldolgozása pedig még inkább ebbe az irányba mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!