Zene

2014.12.06. 18:34

Takács Vilmos zenekart váltott

Zenészi karrierje szempontjából meghatározó lépesre szánta el magát Takács Vilmos, a Hollywood Rose zalai származású gitárosa. A zenész év végén otthagyja a Guns N' Roses-dalokat játszó csapatot, s Ganxsta Zolee kísérőegyüttesében folytatja.

Gyuricza Ferenc

A gitáros a váltás kapcsán kiemelte, nem személyes vagy zenei nézeteltérések vezettek a döntéséhez, a benső énjére hallgatott, amikor hét együtt töltött év s rengeteg fellépés után váltani kívánt. Döntését egyeztette zenésztársaival is, így ez év végéig párhuzamosan mindkét zenekarral fellép, a Hollywood Rose soraiban december 29-én láthatja utoljára a közönség, Budapesten, a Barba Negra Clubban búcsúzik el rajongóitól, ahol utódja, Fángli Erik is színpadra lép.

– Egy újabb mérföldkő következik a Hollywood Rose történetében, rengeteg átbeszélgetett óra után Vilkó úgy döntött, hogy kilép a zenekarból s máshol szeretné folytatni zenészi karrierjét – kommentálták a Hollywood Rose tagjai a kialakult helyzetet. Vilkó zenésztársai is megerősítették: harag nélkül válnak el egymástól.

Takács Vilmos a Fényes Ösvény zenekar gitárosaként szilveszterkor lép első alkalommal a zalaegerszegi közönség elé. Fotó: Gyuricza Ferenc

Takács Vilmos, azaz Vilkó zenészi karrierjét egy zalaegerszegi zenekar, a Reaktor gitárosaként kezdte. Már akkoriban kitűnt tehetsége, többek között ennek is köszönhető, hogy amikor az ország egyik vezető heavy metal-zenekara, a Depresszió gitárosa, Hartmann Ádám a kezét törte, akkor társai Vilkót kérték meg arra, hogy a koncerteken helyettesítse őt.

Országos ismertséget viszont a Hollywood Rose tagjaként szerzett, a Guns N' Roses dalait játszó úgynevezett tribute zenekarral rengeteg fellépést tudhat magáénak, s nemcsak idehaza, hanem a határokon túl is. Emellett másik kedvence, az Alice In Chains dalait játszó Men In The Box zenekarban is játszik, illetve időnként szólóban, akusztikus gitárral szintén vállal fellépéséket, tavaly pedig íróként mutatkozott be, Pisztolytáska és rózsapatron című könyvében a Guns N' Rosesszal kapcsolatos élményeit írta meg.

Takács Vilmos a Ganxsta Zolee és a Kartel mellett működő Fényes Ösvény zenekar gitárosaként szilveszterkor lép első alkalommal a zalaegerszegi közönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!