Zalaújlak

2016.10.08. 12:04

Egry József emlékének adózva főztek halászleveket

ZALAÚJLAK – Az apró dél-zalai település szülöttének, Egry József festőművésznek a nevét viselő Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány tegnap tíz éves jubileuma alkalmából halászléfőző versenyt szervezett a hivatal épületének udvarán.

Benedek Bálint

A klub motorja és vezetője, Csuha Piroska szívén viseli szülőfalujának a sorsát. Ezért az alapítvány megalakulása óta minden évben művésztábort és népszerű teljesítménytúrákat is szerveznek.

– Egry József nem csak a vászon előtt szeretett ülni, hanem a Kis-Balaton partján és Badacsonyban, ahol sokat horgászott – mesélte Csuha Piroska.

Fotó: Szakony Attila

– A festő emlékét Zalaújlakon kívül Badacsony és Fonyód egyaránt ápolja, s ezúttal baráti beszélgetések mellett halászlével és egyéb más halas ételekkel emlékezünk.Végül a badacsonytomaji horgászok alkotta együttes ízletes halászleve végzett az első helyen megelőzve a fonyódi valamint a vendéglátók ételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!