Zalaszentmihály

2016.01.16. 17:55

Véradókat köszöntöttek Zalaszentmihályon

Az észak-zalai településen régóta működik aktív vöröskeresztes csoport. Tizenöt éve Németh Józsefné Vali vezetésével folytatják tevékenységüket, s évente két alkalommal, áprilisban és november általában hetvenen adnak a községben vért. Köztük a szombat esti vacsorával egybekötött ünnepségen ötvenszeres véradót is köszönthettek Mészáros János személyében.

Arany Horváth Zsuzsa

- Még a katonaságnál kezdtem el vért adni, akkor még a szabadságért, azóta segítségnyújtásért - mondta a 49 éves férfi, akinek ebben az évben már  a fia, Márk is csatlakozott  nemes gesztus gyakorlásához. A Zalavíz Zrt. vízvezetékszerelő munkatársa AB RH pozitív vércsoporttal rendelkezik, tehát általános adóként sokaknak tud segíteni.

Szekeres Kálmánné, Mészáros János és Németh Józsefné (Fotó: Katona Tibor)

Negyvenszeres véradót tisztelhetünk Szekeres Kálmánnéban, aki már nyugdíjasként támogatja e módon a rászorulókat. A zalaszentmihályi rendezvényen elismerő oklevelet és a támogatók jóvoltából a fentiek mellett ajándékot kapott még Szabó Norbert, Márfi Róbert, Bogdán Ilona és Mátai Miklósné mint ezévben húszszoros véradó, Bognár Ibolya pedig mint tízszeres donor.

A vöröskeresztes csoport megköszönte az újonnan csatlakozók (Mészáros Márk, Diviákné Horváth Katalin, Szalai Bence és Csarankó Veronika) gesztusát is. Az esten a búcsúszentlászlói népdalkör  műsora gondoskodott az ünnepi hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!