Zalaszentiván

2015.11.16. 12:53

Tovább nőhet az önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületek száma Zalában

A hétvégén a Zalaszentiváni Önkéntes Tűzoltóegyesület is teljesítette a rendszerbeállító gyakorlatát. Így megyénkben a gelsei, már beavatkozó egyesület mellett, kettőre nőtt az együttműködési megállapodásra váró önkéntes egyesületek száma.

Zala megye mentő-tűzvédelmének egyik fontos állomása volt a kicsit több, mint egy héttel ezelőtt megtartott Gelsei Önkéntes Tűzoltóegyesület rendszerbeállító ünnepélye. November hónap elejétől ugyanis ők egyedül, hivatásos kollégáik nélkül is beavatkozhatnak káreseteknél. Példaértékű tevékenységüket követve Miháld után Zalaszentiván település önkéntesei is teljesítették a rendszerbeállító gyakorlatukat és jó úton vannak az önálló beavatkozás felé.

A gyakorlat helyszíne a Zalaszentiváni Óvoda volt. A feltételezés szerint az oktatási intézmény földszintjén villámcsapás következtében tűz ütött ki így a település tűzoltóinak több vízsugarat szerelve, a helyest tűzoltás-taktikát figyelembe véve kellett felszámolniuk a szimulált tűzesetet. További feltételezés szerint a vihar során egy fa dőlt az épület tetőszerkezetének, melyet műszaki mentési gyakorlat során benzinmotoros láncfűrésszel daraboltak fel. Vízkár elhárítási tevékenység feltételezése során extrém mennyiségű csapadék esett a területre, az óvoda épület pincéjébe áramlott nagy mennyiségű esővizet kellett szivattyú segítségével eltávolítaniuk az önkénteseknek.

A végrehajtás szakszerűségét Tar András tűzoltó alezredes, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ésBajsz András tűzoltó alezredes, a zalaegerszegi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője ellenőrizte. A két szakember egyöntetűen megfelelőre értékelte a gyakorlaton látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!