Zalaszentgyörgy

2016.05.13. 12:34

Székelyföldi látogatás - közösen gyűjtik a "szentgyörgyikumokat"

Zalaszentgyörgy - Székelyföldi testvértelepülésére, Marosszentgyörgyre látogatott nemrégiben Zalaszentgyörgy 33 fős küldöttsége.

Magyar Hajnalka

Az apropót a marosszentgyörgyi falunapok adták. A csoportot a zalaszentgyörgyi képviselőtestület tagjai, falubeliek, valamint a Zalaszentgyörgyi Néptánc Együttes tagjai alkották. Utóbbiak a falunapok keretében bemutatták jubileumi műsorukat, s közös produkcióban is színre léptek a vendéglátókat képviselő Táltos Néptánc Csoporttal. A marosszentgyörgyi együttest, Buday Mihály festőművész felajánlásából, a képviselők javaslatára Pro Kultúra díjban és elismerésben részesítette a zalaszentgyörgyi képviselő testület.

Közös kép a két táncegyüttesről, bal szélen fehér pólóban Marosszentgyörgy polgármestere, Sófalvi S. Szabolcs

A két önkormányzat közösen munkálkodik a hungarikumok gyűjtésén, ezek népszerűsítésén és megőrzésén is. E cél érdekében azon dolgoznak, hogy zalaszentgyörgyi mintára megalakuljon a marosszentgyörgyi Értéktár Bizottság, s közös munkával felmutassák mindazon „szentgyörgyikumokat”, amelyek megőrzésre érdemesek. E munkához pályázati forrásból nyertek támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!