Zalaszentgyörgy

2016.09.05. 17:25

Zalai fák a döntőben

A versenyt 2009 óta az Ökotárs Alapítvány szervezi, a voksokat is e civil szervezet honlapján lehet leadni.

Tegnaptól október 16-ig tart az internetes szavazás, melynek keretében bárki beleszólhat, hogy 2016-ban melyik növény kapja meg az Év fája címet Magyarországon.

A versenyt 2009 óta az Ökotárs Alapítvány szervezi, a voksokat is e civil szervezet honlapján lehet leadni. A versenyre bárki jelölhetett fákat lakókörnyezetéből - a befutott 39 jelölt közül zsűri választotta ki a döntős tizenkettőt. És a mezőnyben van zalai versenyző is, rögtön három.

A Három testőr egyike a zalaszentgróti Batthyány-kastély parkjában. Október 16-ig szavazhatunk rá is.
Fotó: Archív

A zalaszentgróti Batthyány-kastély parkjában álló három platánról van szó, melyeket a helyiek csak Három testőrként emlegetnek. Az Ökotárs honlapján olvasható leírás szerint a kastély keleti oldalán álló fák mindegyike biztosan több mint 220 éves. A lombok alatt sétált egykor Deák Ferenc is, manapság pedig városi rendezvényeket, koncerteket, esküvőket tartanak árnyékukban. A szavazás tehát nagyjából másfél hónapig tart - a zalaszentgróti Három testőr mindenesetre tegnap 59 vokssal vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!