Zalaszentgyörgy

2017.04.28. 15:20

Már a kisbíró is kidobolta

Zalaszentgyörgy - A község kreatív jelentkezői örömünkre versbe foglalták, rímekbe szedték bemutatkozásukat.

Arany Horváth Zsuzsa

"A kisbíró kidobolta:/ Nevezünk a pályázatra!/ Kihagyni vétek lenne,/ Hát meg is írom még ma este:/ Mennyi minden van minálunk./ Kreatív a mi brigádunk/ Máris kezdem, mondom sorba,/ Mi történt a kisfalunkba":/

A kép jobb sarkában talán épp az a bizonyos kisbíró

Néptáncosok disznót vágtak,/ Elején a januárnak./Pálinkával melegítünk -/ Nem bicsaklik ki a térdünk!/ Erdéllyel közösködünk,/ Hol ők jönnek - hol mi megyünk!

A májusfát felállítjuk, /Az asszonynépet elkábítjuk:/Ilyen nagyot még nem láttak,/(Csak ne lenne az a másnap!)/Hisz nehogy a fa ferde legyen,/ A célzóvizet be kell vegyem!

Falunapi sürgés-forgás,/ Itt egy sátor, ott egy bogrács, / Gyerekeknek vidám játék,/ Fellépőknek koszt és kvártély,/ Főzőverseny, néptánc, nóta,/ A bál véget ér kakasszóra!/

Pálinkafőzés a Kultúrháznál,/ Borverseny a szomszédoknál,/ Művésztelep, locsolkodás,/ A Szüreti felvonulás,/ Egytől egyig azt példázza:/ Összetartó ez a gárda!"

Harminchét község szerepel

Szombaton lezárul az Összetartozunk pályázatunkon résztvevő falvak bemutatása. Örömteli, hogy 37 település jelentkezett az akcióra. A legjobb közösségi pillanatokat kerestük, s a pályázatok valóban közösségi rendezvényekről szólnak. Most az olvasókon a sor, hogy a szombati Zalai Hírlap 5. oldalon található szavazószelvény kitöltésével, postán május 12-ig szavazzanak. (Addig minden másnap megtalálhatják a szavazószelvényt.)

Online szavazásunk, melyet a zaol.hu oldalán vehetnek igénybe a szavazók, május 2-20-ig tart, ahol 1 nap 1 valós e-mail címről 1 szavazatot adhatnak le.

A szavazatok összesítése után az 1 millió forint értékű fődíjat és a különdíjakat május 23-án ünnepélyes keretek közt adjuk át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!