Zalaszentgrót

2014.10.14. 16:09

Utakat jelöltek ki

Zalaszentgrót - A közlekedési szerkezet változásait is tartalmazza a város új rendezési terve, mely 2015 januárjában lép hatályba.

Szabó Judit

Zalaszentgrót önkormányzata az előző ciklus utolsó ülésén fogadta el a rendezési tervet, amely a közlekedési szerkezet változásait is magába foglalja.

A legfontosabb közúti közlekedési elemek a Zala-völgy keleti és nyugati oldalán elhelyezkedő országos mellékutak. Új, Zalaszentgrótot érintő országutak kialakítása nincs napirenden, de a tervben szerepel néhány régi útvonal megerősítése, fejlesztése. A dokumentum új településközi összekötő utakat is kijelöl, lehetőséget ad Csáfordon keresztül Zalaistvánd, és Zalakoppányon keresztül Bezeréd megközelítésére. A Tüskeszentpéter belterületét keletről elkerülő utat törölték.

A termálfürdőhöz jelenleg zsákutca vezet. Az önkormányzat az úthálózat kiegészítését tartja szükségesnek, egy észak-dél irányú útszakasszal csatlakozva a tüskeszentpéteri bekötőúthoz. Ez lehetőséget ad a fürdő kerékpáros megközelítésére is a város központi belterületéről Tüskeszentpéteren keresztül. A rendezési terv számos kerékpáros fejlesztésnek kijelöl helyet. A használaton kívüli vasút bent maradt a tervben közlekedési elemként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!