Zalaszentgrót

2016.05.19. 13:56

Új üzemeltető vette át a termálfürdőt

Zalaszentgrót - Külső cégnek adta át üzemeltetésre a termálfürdőt az önkormányzat. A budapesti Cattani Partner Kft.-vel kötött szerződést.

Szabó Judit

A döntés a legutóbbi önkormányzati ülésen született. A zalaegerszegi termálfürdőt is működtető fővárosi vállalkozás egyelőre május 1-jétől 2016 végéig tevékenykedhet Zalaszentgróton, ezt követően közbeszerzési eljárást ír ki a képviselő-testület a feladatra, tájékoztatott Baracskai József polgármester, hozzátéve, partnerük hosszú távra tervez a városban.

Fotó: archív/Szabó Judit

A fürdőt eddig a százszázalékban önkormányzati tulajdonú Szentgróti Víz és Fürdő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzemeltette. A külső cég bevonásának okáról a képviselő-testület elé került előterjesztésben egyebek mellett az állt, hogy a bevételek egyik évben sem fedezték a kiadásokat, az önkormányzatnak évről évre jelentős összeggel kellett a működéshez hozzájárulnia. A város ezután is nagyjából annyit fog költeni a termálfürdő működésére, mint eddig (az idei évre közel bruttó 8,4 millió forintot fizet a feladatot ellátó cégnek), de - mint Baracskai József elmondta - abban bíznak, hogy vállalkozói szemlélettel eredményesebb lesz a működtetés. A szerződésbe egyébként belefoglalták, hogy évi 45 millió forintos árbevétel felett az említett összeget meghaladó rész 10 százalékára jogosult a város.

A budapesti cég az önkormányzati kft. dolgozóit továbbfoglalkoztatja. A megállapodásban az is benne van, hogy legalább a május elsejétől szeptember 30-ig tartó strandidény alatt folyamatosan nyitva kell tartani a létesítményt.

Az önkormányzat térítésmentesen igénybe veheti a termálfürdőt a saját, illetve az általa támogatott rendezvényekhez, hétköznap létszámkorlát nélkül, míg hétvégén ezer fős létszámkeretben. Ilyen például a május 28-án sorra kerülő Grótrapp és Gyermeknap, a későbbiekben pedig a tájfutó verseny, a karate tábor, az Árvácskák találkozója, a mozgáskorlátozottak összejövetele, a Zalaszentgróti Művész Alkotó Tábor, továbbá a részönkormányzati napok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!