Zalaszentgrót

2016.08.27. 19:20

Show-jelleget a zenének!

ZALASZENTGRÓT Eseménydús időszakot tudhat maga mögött a Rocket Rollers, a rockabilly-együttes szinte végigkoncertezte a nyarat. Az ötfős zenekarra most egy kevés szünet vár, ám októberben újra színpadra lépnek, s úgy tűnik, egy régi tervüket is meg tudják valósítani.

Gyuricza Ferenc

Többek közt erről számolt be lapunknak a csapat énekese, Fegyverneky Levente. Az ötvenes-hatvanas évek zenei örökségét felvállaló formációt rengeteg helyre hívták az elmúlt hónapokban, Zalaegerszegtől sárváron át Velencéig számos koncertet adtak.

- Az egyik legnagyszerűbb élmény a Művészetek völgyéhez kötődik, a fesztivál utolsó hétvégéjén egymást követően három nap is felléptünk - mondta Fegyverneky Levente. - A közönség egyszerűen imádta ezt a zenét, s mi is nagyon jól éreztük magunkat.

Az énekes hozzátette: a rockabilly zene a kortalan műfajok sorába tartozik, a közönség ma ugyanolyan nyitott rá, mint volt a hőskorban. Ennek okán a közönség összetétele is változó, fiatalok és idősebbek egyaránt kedvelik. - Próbáljuk egy kicsit megújítani a műsorunkat, s ezáltal még vonzóbbá tenni a fellépéseinket - folytatta Levente. - Nemcsak a repertoárunkat bővítjük, de igyekszünk a műsornak egyfajta show-jelleget is kölcsönözni, bizonyára ennek is köszönhető az a kör, ahova eljutottunk.

Egy hónapos pihenő vár a Rocket Rollersre, de októbertől újra várja a színpad a rockabilly-zenekart

Az intenzív nyári időszakot követően egy rövidebb pihenő következik, örömteli családi események miatt egy hónapra leáll a Rocket Rollers. Októbertől azonban újra láthatóak lesznek, s ezúttal még távolabbra jutnak el Zalából.

- Jászberényben lépünk fel - árulta el az énekes. - Azért is fontos számunkra ez a koncert, mert így teljesül egy régi vágyunk, végre a Duna vonalát is átlépjük a Rocket Rollersszel. Reméljük, hogy az ottani közönség is nyitott lesz erre a zenére.

 

Címkék#show#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!